≫ 

Fantastični Đoković je 4. put šampion Vimbldona: Anderson nije imao šanse! (FOTO)

Novak je Južnoafrikanca bukvalno počistio sa terena

  • 97

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Kevina Andersona, 3:0 (6:2, 6:2, 7:6 ), u 132. finalu Vimbldona i tako osvojio svoj 13. Gren slem kojim je dodatno popravio svoj skor na večnoj listi najboljih tenisera svih vremena i kojim se vratio u vrh svetskog tenisa.

>>> Finale Vimbldona bez vešalica, ćevapa i teletine: Kako je Novak Đoković udario šamar svima koji su ga prozivali za ishranu

Ubedljivo, snažno, precizno, efikasno i brzo. Tako se na najbolji način može opisati sve ono što je Novak uradio tokom finala najprestižnijeg teniskog turnira na svetu.

On je posle pauze zbog povrede i operacije lakta kao i niza turnira od početka godine u kojima je izlazio kao poraženi, uspeo da pobedi "žilavog" Južnoafrikanca koji je prethodno na putu do finala, u maratonskim mečevima pobeđivao Iznera i Federera. Ovim trijumfom Novak je podigao svoj 4. Vimbldonski trofej.

Sve je funkcionisalo baš kako treba; Foto: Telegraf.rs

Prvi set počeo je odlično za srpskog tenisera koji nije dugo čekao na prvi brejk. Odmah na početku, vidno nervozni Anderson, prepustio je Novaku prednost u prvom gemu. Sigurnom igrom Đoković nije ostavio ni promil šanse protivniku da ishod ovog dela igre bude drugačiji. Novak je potpuno diktirao tempo i došao do novog brejka za 4:1, da bi potom usledilo i osvojanje prvog seta.

VIDEO: Ovako je Novak "ubijao" vreme dok je čekao početak meča sa Nadalom

Kako se završio prvi set, tako je počeo drugi - brejkom za Novaka. A da Anderson nije ni nalik onom teniseru koji je igrao šestočasovni meč sa Iznerom, pokazalo se pri rezultatu 3:1 kada je duplim greškama dodatno olakšao posao Đokoviću koji je stigao do novog brejka.

Do kraja, gledali smo sličan set koji je završen identičnim rezultatom, 6:2.

Đoković je odličnom igrom posle dve godine uspeo da podigne novi trofej; Foto: Tanjug/AP

Treći set bio je nešto neizvesniji, za razliku od prvog i drugog seta Anderson nije dozvolio brejk na startu. I jedan i drugi teniser uzimali su poene na svoj servis. Najneizvesniji gem viđen je pri rezultatu 5:4 za Andersona kada je Novak morao da spašava 2 brejk lopte. Ipak, zahvaljujući greškama Andersona, uspeo je da izjednači.

Do kraja seta, gledali smo potpuno ujednačen i neizvestan set koji je ipak uspeo da dobije Novak u taj-brejku.

Da podsetimo, Đoković je posle dve godine, kada je osvojio Rolan Garos, osvojio trofej na Gren slemu, trinaesti po redu ukupno, a četvrti na Vimbldonu. On će takođe od ponedeljka biti svetski broj 10.

Ovo se dugo čekalo; Foto: AP/Tanjug
Pobednički urlik; Foto: AP/Tanjug
Novak i navijači u Srbiji i širom sveta su u delirijumu; Foto: AP/Tanjug
Ponovo je onaj stari; Foto: AP/Tanjug
Novak je bio maestralan u svim segmentima igre; Foto: AP/Tanjug

VIDEO Ovako je Novak "ubijao" vreme dok je čekao početak meča sa Nadalom:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Podgorica

    15. jul 2018 | 17:43

    Bravo Nole. Jos da te isprate Francuzi i dan je prelijep.

  • Dex

    15. jul 2018 | 17:42

    Idemoooooo Noleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Kraljuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Hvalaaaaaaaaa ti do nebaaaaaaaaaaaaaaaaa 👏👊👋👍❤❤❤😘😘😘😘🍷🍹🍻🍺💪

  • Tanče

    15. jul 2018 | 15:00

    Samo napred Novače! Od ♥ ti želim po četvrti put da podigneš taj pehar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA