≫ 

Nadal surovo iskren: Pre 2 meseca ste pričali da je Novak katastrofalan, ja vam nisam verovao... (FOTO)

Rafael Nadal se trenutno nalazi na Majorci gde se priprema za ostatak ATP sezone

  • 4

Najbolji španski teniser svih vremena, Rafael Nadal, održao je konferenciju za novinare u gradu Manakor, u svojoj rodnoj Majorci.

Španac, koji je trenutno svetski broj 1, prokomentarisao je dosadašnju sezonu ATP 2018.

- Federer je osvojio titulu u Australiji, Đoković je uzeo Vimbldon, dok sam ja bio najbolji na Rolan Garosu. Sva trojica igramo na visokom nivou, iako ste pre samo dva meseca pričali da je Novak u katastrofalnoj formi, u šta ja nisam verovao, što dosta govori o tome koliko je sport nepredvidiv - istakao je španski teniser.

>>>Ne postoji plan protiv najboljih igračica, igram najbolje što mogu: Danilovićeva dečije iskrena posle najvećeg uspeha!

U vezi sa svojim ličnim ciljevima, Nadal je dodao:

- U ovoj fazi moje karijere, pobeđivanje predstavlja esenciju sporta, ali takmičiti se na visokom nivou i uživati u tome je ono što me čini srećnim - dodao je popularni Rafa.

Rafael Nadal u polufinalnom meču ovogodišnjeg Vimbldona protiv Novaka Đokovića Foto: Tanjug/AP

Na pitanje u vezi sa ključem uspeha koji poseduje "Velika trojka" svetskog tenisa, Nadal je odgovorio sa:

- To je neverovatna koincidencija koja se nikada ranije nije desila u istoriji našeg sporta. Mi smo već dugi niz godina u samom vrhu. Postoje dve opcije kojima se to može objasniti. Ili smo nas trojica toliko posebni, ili oni koji su iza nas nisu u dovoljnoj meri posebni - istakao je 32-godišnji Španac.

Nisam siguran koja od opcija je ispravna, to je na vama da zaključite, ali pre ili kasnije stvari će se promeniti. Ili će se pojaviti igrači koji će nastupati na višem nivou od nas, ili ćemo jednostavno ostariti - kroz osmeh je odgovorio Nadal.

 

Presentación del Rafa Nadal Open Banc Sabadell. El torneo es importante para la Academia y para Manacor en sí. Llevamos unos años en marcha y hemos ido creciendo en todos los sentidos; a nivel de asistencia de jóvenes tenistas en la Academia y a nivel de organización de eventos. La organización de un Challenger es un paso más hacia el crecimiento que queremos llevar desde la Academia. A título personal es una satisfacción ver que las cosas van por el camino que nosotros queríamos. Muchas gracias por su asistencia hoy a la Presidenta del Consejo Superior de Deportes Dª María José Rienda, el Presidente de la Real Federación de Tenis D. Miguel Díaz, el Director del torneo Joan Suasi y el Director Regional del Banco Sabadell en las Islas Baleares D. Pedro Ballester @bancosabadell https://www.rafanadalopenbancsabadell.comA post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal) on

 

>>>Đoković se obratio svetu, ovo je njegova poruka posle osvajanja Vimbldona: Hvala božanskim silama!

Popularni Kralj šljake, koji je 11 puta osvajao pariski Rolan Garos, nastavlja sa treninzima u rodnom Manakoru, kako bi se pripremio za ostatak sezone na tvrdoj podlozi.

Nadal je primoran na oprez usled istorije povreda koje je pretrpeo upravo zbog promene površine na kojoj nastupa.

Da podsetimo, njegov nastup na ovogodišnjem Vimbldonu je završen eliminacijom u polufinalu turnira od strane najboljeg srpskog tenisera svih vremena, Novaka Đokovića, rezultatom 3:1.

VIDEO: Slavlje u Novakovoj porodici: Suze radosnice majke Dijane i oca Srđana dok su gledali sina i unuka kako slave titulu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoro i prijatelji

    27. jul 2018 | 22:20

    Kako Rafa prica sa postovanjem o Nolu treba da se kod nas svi zastide koji su svasta govorili o njemu.

  • Ujka

    27. jul 2018 | 21:32

    Da Novaka nisu omeli Pepe i ostali gurui ne bi Nadal i Federe imali svoje trenutke ...iako su neosporne velicine .

  • Miki

    27. jul 2018 | 19:22

    Rezultat je bio 3:2

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA