≫ 

Olga je uradila više nego Novak, Ana i Jelena u njenim godinama: Da li smo svedoci stvaranja najboljeg tenisera Srbije ikada! (VIDEO)

Mlada srpska teniserka od danas je 112. na svetu što je odličan start da u narednih nekoliko meseci počne i da zarađuje od tenisa

  • 19

Olga Danilović počela je da piše najlepše stranice srpskog tenisa i da posle povlačenja Ane Ivanović i Jelene Janković vraća nadu u naš ženski tenis. Olga je sa svojih 17 godina osvojila svoju prvu WTA seniorsku titulu i time je prestigla naš trio Novak Đoković, Ana Ivanović, Jelena Janković koji su malo kasnije stizali do uspeha.

>>> Izjava Olge posle titule govori dovoljno o šampionskom genu: Kad ne igraš dobro, a pobediš...

Prvi veliki trofej za "malu" Olgu Foto: Viktor Červjakov

Takođe, sa 17 godina je došla do 112. pozicije na svetu, a verovatno će napredovati još u narednim nedeljama, pa se očekuje proboj među 100 igračica. Trenutno je ispred nje samo Ana Ivanović koja je bila 97. na kraju godine u kojoj je napunila 17 godina.

Da krenemo redom. Novak je prvu titulu osvojio sa 19 godina u Amersfortu, a sa 17 godina je bio rangiran na startu te 2004. godine, kao 606. igrač sveta., ali je godinu završio kao 186.

Foto: Виктор Червяков

Ana Ivanović sa 18 godina u Kanberi. Doduše, Ana je ušla u prvih 100 sa 17 godina i to na kraju 2004. godine, kada je bila 97. teniserka.

Jelena Janković je do prve WTA titule došla sa 18, 5 godina u Budimpešti, a na kraju te godine je ušla u prvih 100 (90. na svetu)

Pred Olgom je odlična budućnost, genetika, radna etika su joj glavne uzdanice u karijeri, plus mentalni priustup i vatren karakter. Devojka prosto ne voli da gubi toliko da će sve da uradi da pobedi.

Ona je postala prva teniserka na svetu koja je osvojila jedan VTA turnir, a da je rođena 2000. godine ili posle. Takođe, postala je najmlađa pobednica VTA turnira još od 2005. godine.

- Ne postoje reči kojima bih opisala kako se sada osećam. Kao što sam rekla posle polufinala tenis je moj život, a za ovakve trenutke se živi. Sada, posle pobede, osećanja su još jača - rekla je Danilovićeva.

Danilovićeva u narednom periodu planira odmor od turnira, a onda počinje pripreme za sezonu na betonu i kvalifikacije za US open.

Mama je velika podrška, Olga Danilovć sa majkom Svetlanom Foto: Виктор Червяков

Posle ove titule čestitao joj je i Novak Đoković

- Tako jeeee, idemoo - napisao je Nole na Olginom instagram nalogu.

Inače, od 2016. godine Olgin mentor je Aleks Koreča, bivš španski teniser i broj 2 na svet. On ima Akademiju u Barseloni gde Olga povremeno dolazi da trenira. Na turnirima sa njom ponekad ide Dejan Vraneš, bivši FED kup selektor.

Nema sumnje da ćemo je uskoro možda i do 18. rođendana videti u Top 10 na svetu, a ako ne do tada onda do kraja sledeće godine.

Olga sa trenerom Dejanom Vranešom Foto: Виктор Червяков

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ajs

    30. jul 2018 | 13:45

    Krv nije voda. Svaka cast.

  • NekoKo

    1. avgust 2018 | 21:51

    To samo oni koji sport prate od juče tako mogu da gledaju i da na osnovu toga nešto prognoziraju. U tim godinama su mnogi od Novaka naprvili više, a onda se potpuno izgubili. Novak je jedan od najboljih u istoriji tenisa, a još nije ni pri kraju karijere. Osim toga porediti muški i ženski tenis jednostavno nije realno.

  • mungos

    30. jul 2018 | 21:12

    Ne zeleći da umanjim uspjeh Olge Danilović zelim da istaknem da je Monika Seleš prvi turnir osvojila sa 15 godina i tu godinu završila kao 6 na wta listi a prvi gren slem sa 16.5 godina .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA