≫ 

POČINJE US OPEN: Novak na terenu drugog dana, stručnjaci izračunali ko će igrati polufinale i finale!

Srpski teniser je definitivno prvi favorit i mnogi ga vide na tronu

  • 3

Ovogodišnji US Open zvanično počinje u ponedeljak od 17.00 časova kada će se na terenu naći nekoliko takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji!

Sudeći po svetskim kladionicama, Novak Đoković je prvi favorit da po treći put podigne trofej u Njujorku. Prate ga Rafael Nadal i Rodžer Federer.

>>> Balkanski derbi u prvom kolu US opena. Naš Dušan Lajović protiv Damira Džumhura iz BiH. Kvota na Lajovića je 1,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za US open.

Novak će na teren tek u utorak, a svoj meč prvog kola igraće protiv Mađara Martona Fučoviča.  Njihov duel je drugi na terenu ''Artur Eš'' na kom program počinje oko 18.00 časova.

U utorak će na teren i ostali srpski predstavnici Laslo Đere, Viktor Troicki, Filip Krajinović i Aleksandra Krunić, dok će Dušan Lajović u ponedeljak veče igrati svoj meč protiv Damira Džumhura. Ne pre 20.00 časova...

Može li Lajović do 2. kola? Foto: Tanjug/AP

Prvog dana će igrati i Rafael Nadal, branilsac titule na US Openu, a njegov protivnik je David Ferer. Logično, igraće u noćnom terminu.

Zanimljivo, ovo je prvi Gren slem na kom će se zajedno pojaviti ''velika četvorka'' (Đoković, Nadal, Federer i Mari) još od Vimbldona 2017. godine. Ipak, samo dvojica od pomenute četvorice su viđeni u polufinalu od strane teniskih stručnjaka koji su napravili kompletnu predikciju žreba.

PRVA ČETVRTINA

Nadal na turniru u Torontu Foto: Tanjug/AP

Nadal je definitivno favorit u ovom delu kostura, pogotovo što je nedavno u Torontu osvojio svoj prvi masters na tvrdoj podlozi posle pet godina.

Kevin Anderson je drugi po ''renkingu'' u ovoj grupi. Očekuje se da finalista Vimbldona u trećoj rundi igra protiv Šapovalova, a pored njih dvojice tu su još Dominik Tim, Miša Zverev i Kajl Edmund.

DRUGA ČETVRTINA

Ovde imamo i te kako zanimljivu grupu gde se već u 1. kolu sastaju Sten Vavrinka i Grigor Dimitrov.

Takođe, Del Potro je neko ko bi mogao mnogima da pomrsi konce. Pogotovo Mariju s kojim se sastaje u 3. rundi.

Ipak, stručnjaci vide Vavrinku kao polufinalistu iz ovog dela kostura u kom se još nalaze Cicipas, Izner, Raonić i Ćorić.

TREĆA ČETVRTINA

Čilić tokom meča na AO Foto: AP/Tanjug

Možda i najslabija grupa u kojoj je prvi favorit Hrvat Marin Čilić.

U četvrtfinalu bi mogli da gledamo potencijalni duel njega i Saše Zvereva koji je nedavno najavio da želi do trofeja preko najboljih.

Stručnjaci daju prednost Hrvatu, a zajedno s njima u kosturu nalaze se još Nišikori, Manarino, naš Krajinović i Švarcman.

ČETVRTA ČETVRTINA

Novak sa trofejom Sinsinatija u rukama Foto: Tanjug/AP

Ovde će se pitati samo dvojica tenisera - Đoković i Federer.

Njihov potencijalni duel projektovan je u četvrtfinalu, a prednost se daje našem tensieru koji je Federera pobedio na u finalu mastersa u Sinsinatiju.

Ovde je ''vredan pomena'' još samo Nik Kirjos.

Prema rečima pomenutih teniskih stručnjaka i analitičara, u polufinalu će se sastati Đoković i Čilić, odnosno Nadal i Vavrinka, dok će se za trofej boriti španski i srpski teniser.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • realno

    27. avgust 2018 | 10:57

    Delpo - Nadal odnosno Čilić - Djoković...

  • Teniser

    27. avgust 2018 | 11:08

    Wawrinka nema sanse da ide u polufinale.Pitao bi te stručnjake na osnovu cega? Nije u formi uopšte.

  • Krajina

    27. avgust 2018 | 10:24

    Nemoj te biti tako sigurni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA