≫ 

Đoković preživao pakao 1. kola US opena: Srbin jači od stomačnih problema i nezgodnog Mađara!

Naš teniser će u narednom kolu igrati protiv Tenisa Sandgrena, koji je bio bolji od Viktora Troickog i tako sprečio srpski duel

  • 10

Novak Đoković se plasirao u 2. kolo US Opena pošto je u izuzetno teškom i napornom meču eliminisao Mađara Martona Frušoviča sa 3:1 u setovima (6:3, 3:6, 6:4, 6:0).

Bio je to prvi međusobni duel dvojice tenisera, a malo ko je očekivao da 41. teniser sveta ovako namuči Đokovića, koji je imao i problema sa zdravljem, jer ga je mučio stomak tokom drugog seta, kada nije ličio na sebe i izgubio je taj set.

Novak je relativno lako došao do prvog seta posle 38 minuta igre i tada je malo ko očekivao da će u nastavku gledati pravo mučenje za Srbina na terenu.

Đoković je frustraciju tokom drugog seta iskalio na reketu, zbog čega je dobio i upozorenje sudije, posle čega je pretrpeo i brejk, a kasnije i izgubio taj set. Srpski teniser je zatražio i medicinski tajm-aut, tokom koga je popio i pilulu za rešavanje stomačnih problema, ali ona nije odmah delovala.

Novak je bio na ivici ambisa tokom drugog i trećeg seta; Foto: Tanjug/AP
Novak je imao ozbiljnih zdravstvenih problema i nekoliko puta je tražio medicinski tajm-aut; Foto: Tanjug/AP
Teški uslovi za igru nisu uspeli da slome Srbina; Foto: Tanjug/AP

Treći set bio je ključan, pošto je na startu pretrpeo brejk i delovalo je da kola idu nizbrdo za srpskog tenisera. Frušovič je čuvao prednost do 4:3, ali je tada mentalno popustio, a šampion poput Đokovića takvu situaciju nije propustio. Vezao je tri uzastopna gema i osvojio treći set sa 6:4.

Tada je bilo jasno da će četvrti set biti samo "odrađivanje posla", a tako je i bilo, pošto je Novak počistio protivnika sa terena sa 6:0 i tako došao do pobede.

Vrućina i teški uslovi za igru mučili su obojicu tenisera, ali je glavni favorit za titulu na US openu na kraju uspeo da prebrodi krizu i da preživi pravi pakao na terenu u 1. kolu.

U narednom ga čeka Tenis Sandgren, sa kojim je već igrao jednom u karijeri i to na Vimbldonu ove godine, kada ga je Srbin lako savladao sa 3:0, a zatim i osvojio turnir.

Podsetimo se kako je Novak preko Federea ušao u istoriju:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Obilić

    28. avgust 2018 | 23:12

    Napred ŠAMPIONE 🇷🇸🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆+🏆=14

  • Dana

    28. avgust 2018 | 23:11

    Bravo Nole

  • Deff

    28. avgust 2018 | 23:41

    Bravo majstore.... uz tebe smo nas kralju... Ovom prilikom zelim da zahvalim nasem listu vec 40h ne objavljuju vesti o rijaliti igracima...hvala...NAPRED NOLE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA