≫ 

Novak pokušao da napravi foru na konferenciji, ali se niko nije nasmejao: Izvinite, ovo je bila mnogo loša šala! (VIDEO)

Najbolji srpski teniser je pokušao da odgovor učini zanimljivijim, ali je ubrzo shvatio da nije uspeo u tome

  • 6

Novak Đoković je u najavi duela protiv Keija Nišikorija (oko ponoći, u noći između petka i subote) pokušao da kroz šalu odgovori na pitanje novinarima u čemu je tajna uspeha protiv Japanca, ali mu to nije pošlo za rukom. I on sam je to ubrzo shvatio.

- Mislim da smo igrali jednom od kako sam promenio Uniklo i prešao na Lakost, tako da mislim da je ključ uspeha bio Uniklo - rekao je Đoković u pokušaju da napravi šalu, koja je bila neuspešna jer se niko nije nasmejao, što je i on sam ubrzo shvatio.

- Izvinite, loša šala, veoma loša šala... Izvinite, jedan sati je posle ponoći, pokušavam da napravim ovo zanimljivim - pokušao je Novak da se opravda, što možete da pogledate u priloženom snimku.

>>> Đoković viknuo Jeleni u pauzi duela sa Milmanom: "Tableteeee, tableteee!" (VIDEO)

Kasnije je ipak napravio ozbiljniju analizu svog rivala i poručio da očekuje težak meč.

- On ima jedan od najboljih dvoručnih bekhenda na turu, i ako nije najbrži, onda je jedan od najbržih igrača na svetu. Ima fenomenalan rad nogu. Igrali smo na Vimbldonu nedavno, imali smo dva teška prva seta, i u trećem i četvrtom sam počeo bolje da igram i podigao sam nivo igre. Igrali smo mnogo mečeva, a izgubio sam od njega ovde na US Openu 2014 u polufinalu.

- Voli da igra ovde, protiv Čilića je bio impresivan. Disciplinovan je, dobro radi, veoma je talentovan, iza sebe ima Majkla Čenga i dobar tim. Suočavao se sa mnogo povreda tokom karijere, to mu je odmoglo, ali kada je spreman, nema sumnje da je u Top 10 ili Top 5 igrača na svetu. Osvajao je velike turnire, igrao je u finalu Gren slema, ima iskustva i očekujem težak duel - zaključio je Đoković.

Foto: AP/Tanjug

Već 16 puta igrali su Đoković i Nišikori, srpski teniser je dobio 14, poslednji put je izgubio baš u finalu US Opena 2014. Ipak, serija naknadnih pobeda dovela je do kvote 1,20 na pobedu Đokovića. Pogledajte i druge MOZZART kvote za meč Đoković – Nišikori.

U drugom polufinalu sastaju se Rafael Nadal i Huan Martin Del Potro, a tu se takođe očekuje velika borba.

Del Potro na pobedu nad Nadalom čeka od OI 2016. godine, a i sada mu se ne daju prevelike šanse obzirom da se kec na Nadala vrednuje kvotom 1,60. Pogledajte sve MOZZART kvote za meč Nadal – Del Porto.

Glavno obeležje ovogodišnjeg US Opena su izuzetno teški uslovi za igrače, jer se mnogo znoje, zbog čega se prekidaju mečevi, mnogi su morali i da predaju, a prave se i pauze između gemova, što je bio slučaj i u Novakovom duelu porotiv Milmana, kada je rival preklinjao Đokovića za pauzu.

Novinar je pitao Đokovića da li svlačionica sada smrdi više nego inače, što je izazvalo osmeh na licu Đokovića.

Đoković tokom pauze zbog vrućine na meču sa Milmanom; Foto: Tanjug/AP

- Ne znam, šta se desi u svlačionici, ostaje u svlačionici. Ne mogu da pričam o tome. Ali defintiivno, nikada se u životu nisam ovoliko znojio kao sada na nekom turniru. Moram da promenim najmanje 10 majici po meču, obično posle dva gema ste mokri.

- Rodžer je isto pričao da se nikada nije u životu nije toliko znojio. Mislim da turnir treba da razmisli o tome, o nekoj vrsti ventilacije ili klime, jer deluje kao da nema vazduha, bilo da je dan ili noć. Fantastično je da imamo krov jer se mečevi ne prekidaju, ali toliko mnogo igrača se muči da diše, mnogo njih je predalo u ranoj fazi meča, to je nešto što treba da se analizira - naglasio je Đoković.

VIDEO: Šou Đokovića i Vajde na treningu na US Openu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tenis

    7. septembar 2018 | 14:23

    "Taj isti federer se na terenu ponasa fino i javno kulturno ... A u svlacioni izlomi sve kad izgubi od novaka" Boris Beker .. Covek s dva lica...

  • Grobar

    7. septembar 2018 | 14:45

    Pre 5 meseci sam ovaj meč gledao preko streama u 1 kolu Madrida sada ih gledam u polufinalu US Opena svaka čas obojici na povratku u vrh

  • I

    7. septembar 2018 | 13:35

    Pokusaj da bude Federer van terena je velika greska.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA