Đoković ubrzo ponovo broj 1? Nadal predaje Novaku krunu bez borbe

Ukoliko bi Đoković na kineskoj turneji napravio dob

  • 3

Svetski teniski broj 1 Rafael Nadal zbog povrede otkazao je nastup na turnirima u Pekingu i Šangaju i izgubiće 1.100 bodova, što znači da srpski teniser Novak Ðoković ima šansu da ga smeni na vrhu već posle kineske turneje.

Trećeplasirani na ATP listi Ðoković trenutno ima 6.445 bodova, Rodžer Federer 6.900, a Nadal 7.660 kada mu se "skinu" bodovi, ali srpski as u Kini ništa ne brani i ukoliko osvoji oba turnira vratiće se na čelo Tura.

Nadal je prošle godine osvojio trofej u Pekingu, u Šangaju je igrao finale, ali sada je odlučio da nastavi oporavak od povrede, zbog koje je predao nedavno polufinale US Opena protiv Huana Martina Del Potra.

- Žao mi je što neću biti u Kini, ali moram da oporavim koleno na pravi način. Odluku sam doneo u dogovoru sa medicinskim timom, kao što sam do sada radio - napisao je Nadal na Tviteru.

 

Turnir u Pekingu igra se od 1. do 7. oktobra, a Masters u Šangaju od 7. do 14. oktobra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mane

    19. septembar 2018 | 19:18

    Zasluzio je da se vrati na vrh malo je se mucio posle one povrede sada nek igra ali ne punom snagom ne trebau nova pauza. Napred nole

  • tt

    19. septembar 2018 | 18:07

    I treba da ti je zao. Na “pravi” nacin tj doping nacin. Pa da ne bude sumnjivo pobegni sad. Prolazi dejstvo pred kraj sezone i ne moze telo da ti izdrzi. Ocekujemo te za 6 meseci glumac.

  • realno

    19. septembar 2018 | 17:58

    Nole NE IGRA u Pekingu 500 pošto su mu do sada uvek dali dobre bonuse za samo pojavljivanje (1m€-1.5m€) dok ove godine nisu...Zato će on biti samo prisutan u Šangaju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA