Đoković se vratio u Šangaj kao kineski car: Moćan start Srbina na Mastersu!

Novak u narednoj rundi Nole čeka pobednika duela Čekinato - Čung, od kojih su mu obojica veliki dužnici

  • 7

Novak Đoković je savladao Francuza Žeremija Šardija sa 2:0 u setovima (6:3, 7:5) u 2. kolu Mastersa u Šangaju i za nešto više od sat vremena se plasirao u osminu finala turnira u Kini.

Srpski teniser je bio ubedljiv i dobio je Francuza i u 12. međusobnom duelu, a u narednom kolu ga čeka jedan od starih dužnika, pobednik duela Čekinato - Čung.

I Italijan i Korejac su ove sezone pobeđivali Novaka na najvećim turnirima, Čekinato je slavio u četvrtfinalu Rolan Garosa, a Čung u 4. kolu Australijan opena.

Đoković je protiv Šardija u prvom setu bio ubedljiv i sa dva brejka došao je do 6:3, a na svoj servis je bio siguran i nije dozvolio protivniku nijednu brejk loptu.

U drugom je viđena veća borba, a do same završnice nije bilo brejk lopti.

Novak je konstantno imao gem prednosti, a Šardi je smanjivao prednost. Tako je bilo sve do 6:5 za Novaka u drugom setu, kada je Šardiju zadrhtala ruka i Novak je došao do prve meč lopte, ali je nije iskoristio. Ipak, ubrzo je došao do nove, a nju je pretvorio u poen i trijumf.

Đoković prošle sezone zbog povrede nije igrao na turniru u Šangaju, pa sada samo prikuplja bodove, a ukoliko osvoji turnir sigurno će preteći Rodžera Federera na rang listi na drugom mestu. Do njega može i sa slabijim rezultatom, ukoliko Federer ne osvoji pehar.

VIDEO: Đoković za Telegraf o Federeru, Samprasu i dolasku na Zvezdin meč sa sinom

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA