≫ 

Đoković slomio i reket i rivala za 1/4 finale turnira u Šangaju (FOTO)

Novak s nulom dobio Čekinata u drugom setu, dok je u prvom iskoristio samo jednu brejk loptu od sijaset ponuđenih

  • 9

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Šangaju, pošto je u dva seta bio bolji od Italijana Marka Čekinata - 6:4, 6:0!

Četiri brejka bila su više nego dovoljna Novaku da se na idealan način osveti Italijanu za ovogodišnji poraz u četvrtfinalu Rolan Garosa. To je, ujedno, bio i jedini međusobni duel ova da igrača.

Početak prethodne rečenice je ujedno i personifikacija svega što se događalo na terenu. Siguran servis srpskog asa, najčešće gemovi s nulom, kao i veliki broj brejk šansi. Neke na početku nije iskoristio, hvatala ga je i nervoza zbog toga, ali je sve išlo glatko posle finiša prvog seta.

>>> Nova sezona Evrolige otvara se u Moskvi, gde sjajni CSKA čeka Pešićevu Barselonu. Kvota da će Armejci slaviti s više od 5,5 poena razlike je 1,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za CSKA - Barselona.

Čekinato je imao vođstvo od 3:2 posle petog gema, ali samo zahvaljujući lošoj dekoncentraciji Đokovića na protivnikov servis. I u prvom i u trećem gemu Novak je imao svoje brejk šanse. S druge strane, bio je siguran na svoj servis i s nulom je izjednačio na 3:3.

Foto: Guliver/Lintao Zhang/Getty Images

Velika drama je viđena u 7. gemu prvog seta kada je Đoković ponovo imao nekoliko brejk šansi. S tim da je sada bio siguran i poveo je sa 4:3.

To je Đokoviću bilo dovoljno da osvoji prvi set. Izgubio je samo jedna poen na svoj servis (5:3), a onda imao i 30:0 kod Čečinatovog. Ipak, do seta je morao preko svog servisa. S nulom za 1:0.

Drugi set je bio čisto odrađivanje posla!

Foto: Guliver/Lintao Zhang/Getty Images

Rani brejk i vođstvo od 1:0, zatim još jedan i komotnih 4:0 za 15 minuta igre. Bez obzira na to što je imao veliku prednost, Đoković je i u 5. gemu drugog seta igrao kao da je pitanje ''života i smrt''.

>>> Balkanska kolonija iz Bajerna (Radonjić, Lučić, Mačvan, Dangubić, Jović) dočekuje Efes i kvota na čistog keca je 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Bajern - Efes.

Uzeo je još jedna brejk ''nesrećnom'' Čekinatu i pokazao mu da je na RG na terenu bio neki drugi Đoković. Ovaj sada je neočekivano lako prošao među osam, a naredni protivnik mu je Kevin Anderson.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA