SKANDAL: FIFA priznala Kosovo!

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri reagovao i potvrdio odluka FIFA, oštar protest FSS

  • 10

Međunarodna fudbalska federacija FIFA odobrila je svojim članicama na današnjem sastanku u Budimpešti da igraju prijateljske utakmice s reprezentacijom Kosova! Fudbalski savez Srbije je reagovao.

Izvršni komitet FIFA ovom odlukom je poništio raniju zabranu koju je doneo, jer Kosovo nije punopravni član Ujedinjenih nacija. Međunarodna fudbalska asocijacija nije objašnjavala današnju odluku, za koju se tvrdi da je u skladu sa članom 79 Statuta FIFA.

FS Kosova od nelegalnog proglašenja nezavisnosti južne srpske pokrajine lobira da bude primljen u FIFA i UEFA, ali do danas nisu imali uspeha u tome. Ova reprezentacija, inače, igrala je i do sada utakmice - uglavnom protiv drugih nepriznatih država i teritorija koje nisu članice FIFA, ali je odigrala i (ne)zvaničnu utakmicu protiv Albanije, koja je punopravna članica, a koja zbog toga nije snosila posledice.

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri potvrdio je da je FIFA odlučila da Kosovo igra prijateljske utakmice pod okriljem te organizacije. Vokri je u telefonskoj izjavi iz Budimpešte za agenciju Beta kazao da je ta odluka usvojena u ponedeljak na sastanku u glavnom gradu Mađarske.

- Radi se o odobrenju Fudbalskom savezu Kosova da igra sa zemljama koje su priznale Kosovo, još nismo primljeni kao punopravni članovi, nećemo još moći da igramo u takmičenjima reprezentacija po grupama za prvenstvo Evrope, ali ćemo moći da igramo prijateljske utakmice sa zemljama koje su priznale Kosovo - izjavio je Vokri.

(O. Mrkić)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA