SKANDAL, ALBANCI TVRDE: Nemanjići su našeg porekla!

Albanski istoričari tvrde da su Nemanjići zapravo albansko pleme Nimani, kao i da su manastir Gračanica i čuvena srpska svetinja Crkva Bogorodice Ljeviške deo njihove tradicije i istorije

  • 73

Nakon što su u nekoliko navrata tvrdili da su Visoki Dečani albanski (o čemu je svojevremeno pisao Telegraf), albanski istoričari otišli su korak dalje, te sada tvrde da su Nemanjići zapravo albansko pleme Nimani, kao i da su manastir Gračanica i čuvena srpska svetinja Crkva Bogorodice Ljeviške deo njihove tradicije i istorije.

Na internet sajtu albanian.com navedeno je kako je Crkva Bogorodice Ljeviške "najstarija albanska crkva na ovim prostorima", kao i da će Gračanica uskoro biti preimenovana u albansku crkvu Ulpijanu.

Cela priča je krajnje skandalozna s obzirom na to da istorijske činjenice govore da u vreme izgradnje ovih manastira Albanaca skoro uopšte nije ni bilo na Kosovu.

Naime, kada su Turci 1455. godine popisivali stanovništvo na ovim prostorima, Albanaca je bilo samo jedan odsto.

Apsurdno je pritom i to što se Albanci uporno trude da otmu srpske manastire koje istovremeno pale i uništavaju.

Dokaz za to je činjenica da kosovska policija i Kfor neprestano čuvaju Pećku patrijaršiju od Albanaca, jer danonoćno prete napadima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    28. mart 2014 | 12:35

    Sta zna balavurdija? Do malopre su ziveli u kamenom dobu.Prvi televizor su dobili u 80-im godinama? Posto nisu imali gde da ga ukljuce? Tito im je pomogao i uveo struju. Onda su narednih 10 godina gledali samo nase, Grcke i Italijanske kanale.Njihova emancipacija pocinje tek 90-ih na kraju proslog veka-za utehu...

  • GROM

    28. mart 2014 | 13:02

    Narod bez istorije, bez velikih istorijskih licnosti, bez vladara, bez icega pokusava da stvori svoju istoriju tako sto ce je oteti ili ukrasti od drugog naroda?!?!!??!?! E pa malo ste se ZA*BALI "gospodo" siptari!!!! Citav svet zna ko su bili Nemanjici, ko je bio Car Dusan Silni, ali najnitnije od svega je da mi znamo ko smo i sta smo!!! A u zivotu sve se vraca sve se placa, zapamtite to Kosovari!!!

  • Nemanja

    28. mart 2014 | 13:25

    Sve mi diraj,lozu mi ne diraj! ZIVELI NEMANJICI ZIVELA SRBIJA!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA