BEOGRADSKI FESTIVAL IGRE: Uživanje za ljubitelje savremenog plesa

U Beogradu, Novom Sadu i Vršcu do 14. aprila održaće se niz nastupa baletskih virtuoza i plesnih grupa iz najrazličitijih delova sveta

  • 0

Impresivnim nastupom plesne trupe Hubbard Street Dance iz Čikaga, 30. marta u Sava Centru otvoren je jedanaesti Beogradski festival igre. Celovečernji balet "Hiljadu delova", sa potpisom mladog koreografa Alehandra Seruda, najavio je bogat program ovogodišnjeg izdanja najprestižnije plesne manifestacije u regionu.

Početak nove sezone upotpunio je i svečani koktel na kojem su prisustvovali brojni predstavnici kulturnog i javnog života naše zemlje. Nakon očarane kritike sa Bijenala igre u Lionu, publika u Pančevu je sinoć imala priliku da uživa u predstavi "Šaputanja", poznatog francuskog hip hop koregrafa Bube Landrija Čude.

Zanimljivu postavku koja se bavi ljudima u zatočeništvu, odnosno istražuje psihologiju zatvorenih, beogradska publika će biti u mogućnosti da pogleda večeras, kao i sutra, 3. aprila, u Beogradskom dramskom pozorištu.

Ova priča sa autobiografskim elementima, nastala je kao želja koreografa da opiše svoje zatvorsko iskustvo i način na koji mu je igra pomogla da prebrodi početnu komunikacionu barijeru sa ostalim zatvorenicima. Pored pomenutih postavki, ljubitelji savremene igre mogu obezbediti svoja mesta na nekoj od predstava u Beogradu, Novom Sadu i Vršcu do 14. aprila i uživati u nastupima baletskih virtuoza i plesnih grupa iz najrazličitijih delova sveta.

Zahvaljujući zajedničkom zalaganju organizatora i kompanije Vip mobile, koja je sedmu godinu zaredom generalni sponzor festivala, domaća publika uživaće u burlesknoj predstavi trupe "Matilda Monije i La Robot", antologijskom gostovanju Velikog kanadskog baleta, svetskoj premijeri audio vizuelnog spektakla "Wisteria Maiden" i mnogim drugim.

Dejan Turk, CEO Vip mobile, Aja Jung i Majkl Devenport (1)

Biće dodeljena i nagrada "Vip poziva",  istaknutom plesnom umetniku koji je postigao zavidnu karijeru u inostranstvu, promovišući Srbiju i domaću plesnu scenu. Ovogodišnji laureat je Gradimir Pankov, umetnički direktor Velikog kanadskog baleta, a priznanje će mu biti uručeno 11. aprila u Sava Centru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA