Albanski milioner hoće Železaru Smederevo?!

"Kor grupa", čiji je vlasnik Albanac sa britanskim državljanstvom Jeton Sadiku, za Železaru se zainteresovala još 2012. godine

  • 18

Vlada Srbije ući će u završne pregovore o potpisivanju ugovora o prodaji "Železare Smederevo" sa "Kor grupom" čiji je vlasnik Jeton Sadiku, Albanac sa britanskim državljanstvom, u čijem je vlasništvu fabrika aluminijuma "Lamkos" u Vučitrnu, prenosi prištinski list Koha ditore.

- U završnoj smo fazi pregovora sa Vladom Srbije o sklapanju ugovora za Fabriku čelika u Smederevu - potvrdio je za "Alo" Arlind Jupoli, portparol "Lamkosa", ne želeći da komentariše o kakvom je ugovoru reč.

U konzorcijumu sa kojim je nastupila "Kor grupa", koja će imati najveći deo akcija, su i kompanije "Metalfer" iz Srbije i "Trasti" iz Italije.

"Metalfer" je negirao da pregovara o preuzimanju "Železare Smederevo" kao i Ministarstvo privrede u kom kažu da nisu učestvovali u pregovorima niti imali bilo kakvu komunikaciju sa "Kor grupom".

Za železaru se "Kor grupa",  zainteresovala još 2012. godine, a bivši ministar ekonomije Nebojša Ćirić izjavio je da su tada, nakon prvog sastanka, zauzeli stav da se pregovori ne nastave jer je smatrao da "Železaru" treba da preuzme ozbiljna velika međunarodna, a ne trgovačka firma.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MMilan

    15. april 2014 | 11:44

    Pa sta fali sto je Albanskog porekla,dajte coveku ako ce pokrenuti proizvodnju..

  • Smederevac

    15. april 2014 | 12:14

    Pa sta sa tim.Amerikanci nas bombardovali ali volimo njihove dolare.Gledajmo interes od toga se zivi a sve ostalo je demagogija.

  • MAJA

    15. april 2014 | 12:09

    Ne može. Ne damo Albancima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA