LAVROV: Odgovorićemo ako budemo napadnuti (VIDEO)

Šef ruske diplomatije, Sergej Lavrov, optužio je SAD da je umešana u trenutni zastoj pregovora između vlade i proruskih aktivista u Ukrajini, dodavši da Vašington pokušava da manipuliše situacijom

  • 9

Rusija će, ako bude napadnuta i ako interesi ruskog naroda budu ugroženi, uzvratiti u skladu sa međunarodnim zakonom, rekao je danas ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u intervjuu za ruski kanal RT.

- Ako budemo napadnuti, sigurno ćemo odgovoriti. Ako naši interesi, naši legitimni interesi, interesi Rusa budu direktno napadnuti, kao što su u Južnoj Osetiji na primer, ne vidim nijedan način osim uzvraćanja u skladu sa međunarodnim zakonom - istakao je šef ruske diplomatije.

Govoreći o gomilanju trupa na granici Rusije i Ukrajine, Lavrov je rekao da ruske trupe nisu prešle u Ukrajinu i da su i dalje na teritoriji Rusije.

- Napad na ruske građane je napad na Rusku Federaciju - naglasio je Lavrov.

Lavrov je optužio SAD da je umešana u trenutni zastoj pregovora između vlade i proruskih aktivista u Ukrajini, dodavši da Vašington pokušava da manipuliše situacijom.

- Ne postoji razlog da ne verujemo da Amerikanci vode šou - rekao je Lavrov, misleći na posetu američkog potpredsednika Džoa Bajdena Kijevu i na to da se ona poklopila sa obnovljenim antiterorističkim operacijama na istoku Ukrajine, kao što se početak tih operacija dogodio odmah posle posete šefa CIA Džona Brenona Kijevu.

Prema Lavrovu, situacija u Ukrajini je još jedan primer nastojanja Vašingtona da pridobije zemlju u geopolitičkoj borbi.

- Amerikanci nisu spremni da priznaju da ne mogu da vode šou u svakom delu zemlje - zaključio je Lavrov u intervjuu za RT.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan B.

    23. april 2014 | 12:38

    ŽIVELA RUSIJA!!!

  • ap0calypto

    23. april 2014 | 12:47

    normalno, svaka suverena drzava bi isto uradila

  • Lazar

    23. april 2014 | 18:58

    Tako radi prava i ozbiljna drzava. A ne kao mi ostavili smo nas narod na Kosovu vec 15 godina na milost i nemilost siptarima!! Zato tako i zivimo tesko i bedno!! Bog sve vidi!! ;(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA