NATO: Rusija laže, vojska je i dalje na ukrajinskoj granici

- Trenutno nemamo informacije koje ukazuju na to da se ruske trupe povlače sa ukrajinske granice. Želimo ponovo da podstaknemo Rusiju da se pridržava odluka Ženevskog sporazuma i da povuče sve svoje trupe sa ukrajinske granice i umesto toga se okrene diplomatiji i dijalogu - rekao je zvaničnik NATO Rojtersu

  • 16

NATO dosad nije video dokaze da je nekoliko desetina ruskih vojnika počelo da se povlači sa granice sa Ukrajinom, uprkos saopštenju ruskih vlasti da su se trupe vratile na svoje stalne pozicije, izjavio je jedan neimenovani zvaničnik Severnoatlantske alijanse agenciji Rojters.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je sinoć u telefonskom razgovoru sa američkim kolegom Čakom Hejgelom rekao da su se trupe ruske vojske, koje su prošle nedelje započele vojne vežbe u blizini granice sa Ukrajinom, povukle na svoje stalne pozicije, saopštila je ruska vlada.

- Trenutno nemamo informacije koje ukazuju na to da se ruske trupe povlače sa ukrajinske granice. Želimo ponovo da podstaknemo Rusiju da se pridržava odluka Ženevskog sporazuma i da povuče sve svoje trupe sa ukrajinske granice i umesto toga se okrene diplomatiji i dijalogu - rekao je zvaničnik NATO Rojtersu, odgovarajući na pitanje o izjavi Sergeja Šojgua.

Prema odredbama sporazuma postignutog u Ženevi 17. aprila, u Ukrajini bi trebalo da se razoružaju sve nelegalno naoružane formacije, da se deblokiraju sve vladine zgrade i da se pomiluju svi demonstranti, izuzev onih koji su počinili teške zločine.

Na razgovorima u Ženevi učestvovali su predstavnici Rusije, SAD, Evropske unije i Ukrajine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran S

    29. april 2014 | 13:21

    Da li ja dobro razumem da NATO hoce da komanduje Rusiji?

  • Zvezdara

    29. april 2014 | 14:35

    Ne vide jer su im Rusi skinuli sve bespilotne letelice. A i šta će nato vojska na granicama Poljske, Litvanije itd

  • LudZbunjen

    29. april 2014 | 14:28

    I sta vas briga,ruska vojska na ruskoj teritoriji!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA