TELEGRAF SAZNAJE: Otkazana Gej parada u Beogradu!

Parada ponosa koja je trebalo da bude održana od 19. do 31. maja je otkazana, a organizatori navode da je u ovom trenutku neprimereno održavanje bilo kakvih javnih manifestacija

  • 84

Gej parada u Beogradu, koja je trebalo da bude organizovana od 19. do 31. maja, je otkazana, ekskluzivno saznaje Telegraf.rs.

Prema nezvaničnim informacijama, s obzirom na vanrednu situaciju u zemlji, "Parade ponosa" definitivno neće biti, a u planu je organizovanje akcija humanitarnog karaktera.

Naša saznanja su potvrđena nekoliko sati kasnije kada se oglasio Organizacioni odbor Nedelje ponosa Beograd u čijem se saopštenju navodi da je doneta odluka da se odlože sve aktivnosti planirane za Nedelju ponosa 2014.

Kako se navodi u saopštenju, zbog elementarne katastrofe koja je zadesila Srbiju, Organizacioni odbor, volonterski tim i brojni saradnici izražavaju duboko saosećanje i solidarnost sa građanima Srbije.

Aktivisti LGBT organizacija su već na terenu, pomažu u odbrani od poplave, skupljaju hranu, odeću, obuću i koriste sva raspoloživa sredstva kako bi pomogli ugroženom stanovništvu.

- U ovom tragičnom trenutku smatramo neprimerenim održavanje bilo kakvih javnih manifestacija. Zato je Organizacioni odbor odlučio da odloži sve aktivnosti planirane za Nedelju ponosa 2014 - navode u svom saopštenju organizatori "Parade ponosa" i dodaju da su ponosni na građane Srbije na iskazanoj hrabosti i humanosti u borbi sa vodenom stihijom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cgl

    17. maj 2014 | 13:41

    Zivela Srbija! Zivelo Pravoslavlje!

  • SMEDEREVAC

    17. maj 2014 | 13:20

    Uz svu nasu muku hvala Bogu da cujem i jednu lepu vest.

  • Markus

    17. maj 2014 | 13:16

    Ma kakva bre gej parada!!!! Ovi sto pomazu narodu i daju svoje zivota zarad drugih treba da budu "parada ponosa". Zasto sada ne idu da pune dzakove i brane gradove nego se spremaju da nam nabijaju na nos njihovo s... opredeljenje!!! Sramota bree! Ja licno hocu da pomognem, ali 16 mi je godina i ne daju mi da udjem u bus, ali zelim srecu ostalima. I saljite pomoc preko poruka, svi vi koji ste u mogucnosti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA