BRAVO: Ovo su firme i kompanije koje nastavljaju da pomažu ugrožene!

Kompanije širom Srbije nastavljaju da pomažu ugrožene u poplavama, kako kroz novčane donacije, tako i kroz pakete proizvoda. Akciji se priključili AMS Osiguranje, Neoplanta, OFPS i PI i mnogi drugi

  • 2

Kompanije širom Srbije nastavljaju da pomažu ugrožene u poplavama!

* Kolektivne organizacije za zaštitu autorskih i srodnih prava OFPS (Organizacija proizvođača fonograma Srbije) i PI (Prava interpretatora) priključile su se velikom talasu pomoći ugroženima od poplave. Diskografi i interpretatori su uplatili donaciju za pomoć poplavljenim područjima u iznosu od 1.000.000 dinara kao svoj doprinos pomoći nastradalima.

* AMS Osiguranje, donirala dva miliona dinara na račun Vlade Srbije i milion dinara na račun Grada Beograda za pomoć ugroženima u poplavama.

* Tako je i Mesna industrija Neoplanta donirala ugroženom stanovništvu u poplavljenim područjima 10 tona konzerviranih proizvoda, dok je kompanija Nelt, u saradnji sa svojim principalom, kompanijom Proktor end Gembl, započela doniranje sredstava za higijenu sa isporučenih 10.000 pelena.

* Vip korisnici su do sada poslali više od 213.610 poruka na humanitarni broj 1003 prikupivši tako više od 21 miliona dinara za pomoć ugroženom stanovništu u poplavljenim područjima i sanaciju štete.

* Iz Telekoma Srbija je od aktivacije SMS broja za pomoć područjima koja su pogođena poplavama 1003, poslato 437.752 poruka, čime je obezbeđeno 43,7 miliona dinara koji će biti upućeni ugroženim građanima.

* Kompanija Koka-kola Srbija saopštila je da u ovom trenutku donira 500.000 evra kroz udružene napore zaposlenih i kompanija članica sistema širom sveta u cilju pomoći ugroženima u poplavljenim područjima.

* Savet za regionalnu saradnju (RCC) uplatio je juče po 80.000 evra na ime pomoći žrtvama poplava u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Sredstva su namenjena za spašavanje unesrećenih, sanaciju štete i oporavak od posledica katastrofe.

* Kompanija Gigatron je na adresu Crvenog krsta donirao dvadeset laptop računara kako bi se evidencija osoba pogođenih katastrofalnim poplavama u našoj zemlji, što je moguće pre dovela u red.

* Kompanija Nektar poslala je šleper sokova, marmelada i hrane za bebe u vrednosti od 3,7 miliona dinara Republičkom kriznom štabu, odakle će se pomoc distribuirati dalje do najugroženijih područja pogođenih poplavama u Srbiji. Donirana je količina od  22.000 Nektar baby kašica u vrednosti od 1,9 miliona koja se nalazi u  kulturnom centru REX, Jevrejska 16 u Beogradu. U Nektaru apeluju na sve centre da se jave upravo na tu adresu radi preuzimanja pomoći u hrani za bebe.

* Telenor Srbija i Telenor Grupa uplatile su po 10 miliona dinara na račun Vlade Srbije za pomoć ugroženima u poplavama.

* Sosijete ženeral banka (danas OTP banka Srbija) doniraće finansijsku pomoć od 10 miliona dinara za pomoć ugroženima u poplavama, koja će biti uplaćena na račun Vlade Srbije.

* Javno preduzeće "Srbijagas" uplatilo je dva miliona dinara pomoći na namenski račun Vlade Srbije

* Kompanija Euro Petrol iz Subotice, članica Lion Grupe, izdvojila je za prvu pomoć najugroženijim građanima koji su stradali u poplavama gorivo u vrednosti od oko 1,5 miliona dinara.

* Kompanija Kika Nameštaj donirala je veliku količinu robe kao prvu pomoć stanovnicima izbavljenim iz poplavljenih područja. Preko dva miliona dinara tekstilne robe (ćebadi, posteljine, dušeka..) po hitnom postupku donirani su kako direktno tako i indirektno.

* Kompanija LUKOIL Srbija AD je izdvojila humanitarnu pomoć od 80.000 litara evrodizela, a uplaćena je i jednokratna pomoć u visini od po 60.000 dinara zaposlenima, koji su u prirodnoj katastrofi pretrpeli materijalnu štetu. Više od 400 zaposlenih kompanije LUKOIL Makedonija uplatilo je po jednu dnevnu zaradu na ime pomoći u saniranju posledica elementarne nepogode.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikele

    20. maj 2014 | 12:16

    Ja bio danas na OMV pumpi i video da oni daju gorivo za čamce, policiju i vojsku, kaže pumpadzija da je to od prvog dana. Svaka čast!

  • Dexx

    20. maj 2014 | 12:55

    Gde su DELTA I MILSPED ??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA