Ako ste seljak, treba vam potvrda da biste prodavali na pijaci!

Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić upozorio je predsednike mesnih zajednica da preuzimaju punu odgovornost kada poljoprivrednim proizvođačima budu izdavali potvrde da im parcele i usevi nisu bili zahvaćeni poplavama

  • 5

Ratarima će potvrde sutra biti neophodne da bi mogli svoje proizvode da stave u promet na pijacama, a inspektori će kontrolisati da li ih imaju, rekao je Ilić.

Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić upozorio je predsednike mesnih zajednica da preuzimaju punu odgovornost kada poljoprivrednim proizvođačima budu izdavali potvrde da im parcele i usevi nisu bili zahvaćeni poplavama, koje su neophodne da bi svoje proizvode mogli da iznesu na tržište.

- Primena počinje odmah, ratarima će potvrde sutra biti neophodne da bi mogli svoje proizvode da stave u promet na pijacama, a inspektori će kontrolisati da li ih poseduju. Predsednici mesnih zajednica biće odgovorni za iznete podatke i siguran sam da niko neće želeti da ugrozi živote i zdravlje sugradjana - kazao je on Tanjugu.

Ilić, koji je i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije, rekao je da se nada da će ratari do ranih jutarnjih sati pribaviti potvrde.

- Na potvrdama će pisati da parcela sa koje potiču poljoprivredni proizvodi nije bila poplavljena, a ne da li su oni zdravstveno ispravni, jer predsednici MZ nisu kompetentni za to - istakla je Valentina Kecović, republički fitosanitarni inspektor.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jjk

    24. maj 2014 | 07:39

    A sta ce biti sa mesom u mesarama?

  • Bojan

    24. maj 2014 | 02:55

    Ovo nasim ljudima deluje smesno, ali na zapadu potrosac zna sta kupuje, odvojeno je gmo,prirodno,prskano i td. Kod nas na pijacama prodavali crkotine zivotinja (zemun pre mesec dana) kao suhomesnato i nikom nista.

  • rt

    24. maj 2014 | 02:02

    uvek ce biti mesta za prevare,taj koji ima potvrdu moze da kupi robu od onoga koji nema i da prodaje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA