PONOVO POPLAVE: Proglašena vanredna situacija u Kragujevcu! (FOTO)

Najugroženija su naselja Ždraljic, Beloševac, Lekina bara i potez oko ''Žitoprodukta''. Poplavljeni je i jedan deo pogona fabrike "Zastava oružje", kao i brojne privatne kuće

  • 31

Štab za vanredne situacije Kragujevca proglasio je večeras vanrednu situaciju u ovom gradu, saopštila je informativna služba gradske uprave. Evakuisano je 48 osoba i one su smeštene u Gerontološkom centru.

 

- Najugroženija su naselja Ždraljic, Beloševac, Lekina bara i potez oko ''Žitoprodukta'', a ima i poplavljenih industrijskih objekata kao i privatnih kuća - navedeno je u saopštenju u kome se naglašava da je u toku evakuacija svih lica čije su kuće poplavljene.

 

 

Poplavljen je i jedan deo pogona fabrike "Zastava oružje", ali, kako se navodi, ništa nije alarmantno.

 

Za sat vremena palo je 53 litara kiše po kvadratnom metru, a udari vetra iznosili su do 60 kilometara na sat. Štab za vanredne situacije, kojim je presedavao gradonačelnik Veroljub Stevanović, proglasio u 20 sati vanrednu situaciju na teritoriji grada.

 

 

Svi čije su kuće poplavljene, evakuišu se u Gerontološki centar. Takođe, oni bi trebalo da se jave Situacionom centru na brojeve telefona 0800/112-113 i 505-800.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jelena

    27. maj 2014 | 00:40

    Pitanje za administratora koji kontrolise ove komentare zasto moj ni jedan komentar nije objavljen,na ovu temu,i zasto moj odgovor ovom siptaru nije objavljen a njegov si prosledio,licno cu pozvati uternika Telegrafa i razgovarati sa njim i da mi objasni ko je vecerax bio odgovoran za ove prosledjivanje ovih komentarA,i kakvo je ovo ponasanje ovo nije prvi put da se siptari ovde oglasavaju a nasi odgovori ns njihove provokacije se ne objavljuju.

  • Alex

    26. maj 2014 | 22:57

    Unistavali smo prirodu sad ona unistava nas!

  • Dejan B.

    26. maj 2014 | 22:42

    Šta se ovo dešava,majko mila?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA