Otkrivena vazdušna puška u humanitarnoj pomoći!

Pomoć je prevozio kamion holandskih registarskih oznaka kojim je upravljao holandski državljanin srpskog porekla, a nakon što je uočeno oružje na skeneru carinici su kamion detaljno prekontrolisali

  • 16

Carinici su danas u pošiljci humanitarne pomoći iz Holandije namenjenoj ugroženima u nedavnim poplavama otkrili jednu vazdušnu pušku kalibra 4,5 mm, sa jakim optičkim nišanom i 750 dijabola.

Ovaj incident otkriven je na graničnom prelazu Batrovci zahvaljujući mobilnom skeneru koji neprekidno radi na tom graničnom prelazu, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Pomoć je prevozio kamion holandskih registarskih oznaka kojim je upravljao holandski državljanin srpskog porekla, a nakon što je uočeno oružje na skeneru carinici su kamion detaljno prekontrolisali i u tovaru polovne odeće, obuće i higijenskih sredstava pronađena je pomenuta puška.

Vozač kamiona je izjavio da je puška njegova i da je on stavio u tovar, ali kako se radi o vrsti oružja, slučaj je predat u dalju nadležnost policiji, navodi carina i podseća da ovo nije usamljen slučaj da pojedinci pokušavaju da iskoriste svaku, pa i kriznu, situaciju za svoju korist.

U prethodnom periodu je zahvaljujući saradnji sa drugim državnim organima otkriveno da pojedini tovari čak nisu došli na mesta na koja su sa graničnog prelaza upućeni, već da je roba završila, na primer, na pijacama.

Istrage o takvim slučajevima su u toku i uskoro očekujemo konkretne rezultate.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihjlo

    28. maj 2014 | 18:12

    A pošto skener radi non stop, što se otvaraju prtljažnici i maltretiraju ljudi posle2000 km u redovima od 5 6 7 8 ... časova

  • Smesno

    28. maj 2014 | 18:17

    Vazdusna puska??? Pa kakav je tu problem? Pa svuda na zapadu moze se kupiti bilo gde kao igracka za decu.U Americi ih ima na svakom cosku, kupuje se bez ikakve legimitacije. Kod nas se od svega pravi problem.

  • Miloš

    28. maj 2014 | 19:01

    Teskog li naoružanja Ugrozice celu naciju. Smesno. Ovo je svako dete imalo pre 15-20god

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA