SLAVJANSK: Granatirano obdanište, ranjeno dete i osmoro odraslih

Četiri granate su eksplodirale na području Slavjanska u Donjeckoj oblasti, a devet osoba je povređeno. Među njima su dvoje iz zapaljenog automobila koji su sa opekotinama prevezeni u bolnicu

  • 5

U granatiranju Slavjanska, na istoku Ukrajine, danas je povređeno devet osoba, javljaju ruski mediji i dodaju da je u tom napadu pogođenja jedna škola, kao i da su granate padale i u neposrednoj blizini obdaništa.

Četiri granate su eksplodirale na području tog grada u Donjeckoj oblasti, a devet osoba je povređeno, među njima su dvoje iz zapaljenog automobila koji su sa opekotinama prevezeni u bolnicu, preneo je Itar Tas s.

I ruski televizijski kanal "Rosija-24" javio je da je devetoro ljudi povređeno, uključujući četvorogodišnjeg dečaka. TV kanal je naveo i da su njihovi novinari jedva izbegli direktan pogodak minobacačke granate koja je pala bukvalno pored njihovog vozila.

Raša tudej javlja da je učiteljica pogođene škole rekla da je u granatiranju deo krova iznad školskog hola "prosto oduvan" i da, srećom, u tom trenutku tamo nije bilo dece. Svi koji su se zatekli u zgradi bili su na vreme evakuisani u podrum i nema povređenih.

Granate su padale i u neposrednoj blizini obdaništa gde, prema preliminarnim izveštajima, nije bilo dece u trenutku napada. Ruska agencija Itar Tas s navodi da je danas sahranjeno četvoro poginulih u ponedeljak u napadu na grad.

Prilikom tog granatiranja, jedna stambena kuća je uništena i devetospratna spavaonica Pedagoškog instituta je oštećena, a rupe od granata se mogu i sada videti u tom delu grada, dok su dalekovodi i trolejbuske žice prekinute.

Prema nekim izveštajima, i rad kanalizacionih sistema je poremećen u granatiranom delu Slavjanska, navodi ruska agencija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mmka

    28. maj 2014 | 16:50

    Jeli putin apelovao danas

  • DD

    28. maj 2014 | 18:50

    Ovaj sukob ulazi u opasnu fazu. Ne zaustavi li se. Bojim se da sledi tačka bez povratka. Sat otkucava. Ukrajinsko rukovodstvo je orudje NATO. Ubija sopstveni narod. Stanovništvo na jugoistoku je izmešano ali i antizapadno orjentisano. Porošenko obeća federalizaciju. Šta bi?!!

  • Hm

    28. maj 2014 | 17:28

    Novi presedniok treba počistiti istok zemlje i završiti više sa ovim neredom i separatizmom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA