SPC: Gola Albanka, koja je skrnavila srpsku svetinju je demon i bogohul!

Nažalost, i ovaj najnoviji incident pokazuje u kakvom žalosnom stanju se nalazi ova pravoslavna crkva koja je posebno poslednjih meseci na udaru pojedinih albanskih političara i medija koji otvoreno pozivaju na njeno rušenje, kaže se u saopštenju Eparhije Raško-prizrenske

  • 46

Eparhija Raško-prizrenska i kosovsko-metohijska osudila je najnovije skrnavljenje nedovršenog sabornog hrama Hrista Spasa u Prištini.

Kako se navodi u saopštenju eparhije, kosovska pevačica Era Istrefi snimila je i objavila na "Jutjubu" spot za svoju pesmu "E dehun" u kome polugola igra u pravoslavnom hramu u Prištini.

Pored pomenute pevačice u video spotu se pojavljuje još nekoliko osoba koje, kako se navodi u saopštenju, "u krajnje demonizovanoj i bogohulnoj koreografiji" igraju polunagi u unutrašnjosti hrama.

"Nažalost, i ovaj najnoviji incident pokazuje u kakvom žalosnom stanju se nalazi ova pravoslavna crkva koja je posebno poslednjih meseci na udaru pojedinih albanskih političara i medija koji otvoreno pozivaju na njeno rušenje ili čak predlažu da se pretvori u muzej OVK", navodi se u saopštenju.

Gradnju hrama Hrista Spasa započeo je 1990. godine tadašnji episkop raško-prizrenski i kasniji patrijarh srpski Pavle, a gradnja crkve prekinuta je 1998. godine izbijanjem oružanog sukoba na Kosovu i Metohiji.

Crkva je više puta bila izložena napadima i pokušajima miniranja, a budući da nije obezbeđena od strane lokalnih vlasti i Kfora i danas se koristi kao javni toalet i predstavlja simbol tragičnog stanja verskih i ljudskih prava na Kosovu i Metohiji.

Eparhija raško-prizrenska apeluje na međunarodne i kosovske zvaničnike da obezbede ovu crkvu, zaštite je od daljeg skrnavljenja i da omoguće završetak njene gradnje kako bi poslali poruku da za Srbe i Srpsku pravoslavnu crkvu još ima mesta u Prištini i na Kosovu i Metohiji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • just me

    25. jun 2014 | 07:35

    A jesu ovi Albanjerosi gadni majko moja,nedaj boze nikom..goveda!

  • belimondo

    25. jun 2014 | 11:18

    Gleda sve Deda Boga!! I onaj sto je skidao krst sa crkve se bas usrecio... A i ti ces rospijo!!

  • Jelena CG

    25. jun 2014 | 07:27

    Neka im Bog sudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA