JEZIVO: Oteti palestinski tinejdžer živ spaljen!

- Neposredni uzrok smrt su bile opekotine usled vatre i nastale komplikacije - prenela je sinoć palestinska novinska agencija Wafa reči Mumameda A-Avevija.

  • 10

Obdukcija tela palestinskog tinejdžera iz istočnog Jerusalima, za koga Palestinci veruju da su ga oteli i ubili ultradesni Jevreji, pokazala je da je spaljen živ, rekao je palestinski vrhovni tužilac.

- Neposredni uzrok smrt su bile opekotine usled vatre i nastale komplikacije - prenela je sinoć palestinska novinska agencija Wafa reči Mumameda A-Avevija.

Napetost izmedju Izraela i Palestinaca porasla je naglo nakon što su trojica palestinskih tinejdžera, koji su oteti 12. juna, u ponedeljak pronadjeni mrtvi na Zapadnoj obali.

Usledila je otmica Muhameda Abu Kdaira u kvartu Šuafat u noći izmedju utorka i srede.

Njegovo spaljeno telo je nađeno nekoliko sati kasnije u šumi nadomak grada.

Saber Al-Alul, direktor Palestinskog forenzičkog instituta, prisustvovao je obdukciji koju su izveli izraelski lekari u Tel Avivu. Tužilac kaže da je u respiratornom kanalu žrtve nadjen pepeo, što znači da je "dečak to udahnuo dok je goreo živ".

Opekotinama je prekriveno 90 procenata površine tela, a na glavi je imao posekotinu.

Tokom sahrane Kdaira u petak, ljutiti Palestinci su uzvikivali: "intifada, intifada", pozivajući na novi ustanak protiv izraelske policije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dragan .

    5. jul 2014 | 12:59

    Sta reci kad si spreman da coveka spalis ,glumis neku demokratiju .s t r a s n o.

  • kiki

    5. jul 2014 | 17:42

    Izraelci su najveci teroristi na svetu

  • !

    5. jul 2014 | 18:50

    Ovdje je kriv neko treci,neko kome je u interesu da ojaca mrznju izmedju dva naroda, jasno je ko dan. Sad ce nastati nemiri, jos ubijanja,rat. Na kraju ce samo oni biti krivi,a krivac ce otic pred Bogom kad tad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA