Željko Obradović optužen zbog krijumčarenja kornjača!

Nakon kontrole pogranične policije pronađena su četiri paketa sa ukupno 640 živih kornjača, čiji je uvoz zabranjen bez prethodno ispunjenih uslova koje nalaže Pravilnik o uslovima uvoza i prevoza živih životinja

  • 12

Protiv Željka Obradovića (52), državljanina Republike Hrvatske, tužilac Odeljenja III Tužilaštva Bosne i Hercegovine podneo je optužnicu zbog krijumčarenja živih kornjača, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Obradović, koji je rođen 2. februara 1962. godine u Metkoviću, Republika Hrvatska,  28. marta 2014. godine putničkim vozilom hrvatskih tablica došao je na granični prelaz Unka u opštini Čapljina i pograničnoj policiji BiH saopštio da ne prevozi nikakvu robu podložnu carini ili posebnim odobrenjima.

Nakon kontrole pogranične policije pronađena su četiri paketa sa ukupno 640 živih kornjača, čiji je uvoz zabranjen bez prethodno ispunjenih uslova koje nalaže Pravilnik o uslovima uvoza i prevoza živih životinja, sirovina, proizvoda i nusproizvoda životinjskog porekla, veterinarskih lekova i hrane za životinje u Bosni i Hercegovini.

Optuženi se tereti da je, izbegavajući mere carinske kontrole i bez odgovarajućeg odobrenja, preko carinske linije pokušao da prenese robu čiji izvoz je zabranjen, čime je počinio krivično delo krijumčarenja.

Optužnica je prosleđena Supu BiH.

(Telegraf.rs / Izvor: Avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleks

    14. jul 2014 | 12:36

    Ali tacno sam znao da to nije TAJ Zeljko Obradovic na koga svi prvo pomisle.... Svejedno, dobar naslov :-D

  • Pinokio

    14. jul 2014 | 12:13

    A Vujosevic?

  • Lola

    14. jul 2014 | 19:43

    Ovo nisu kornjace, ovo su KRO-njace, stara vrsta koje ima samo na KROchuli i KROnatima, od njih je nastao univerzum. Na jednoj takvoj plesu slonovi koji nose Zemljinu plocu. Igraju mali slonovi, bole ih mali djonovi, citavu noc....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA