KRIVAC ZA RUŠENJE AVIONA: Borio se u BiH i to na srpskoj strani?

U svojoj službenoj biografiji, vođa separatista Igor Girkin, poznatiji kao Igor Ivanovič Strelkov napisao je kako se borio u ratu u BiH

  • 88

Vođa proruskih aktivista Igor Girkin Strelkov, koji je preuzeo odgovornost za rušenje malezijskog aviona, borio se na srpskoj strani za vreme rata u BiH, piše novinska agencija Patria.

U svojoj službenoj biografiji, vođa separatista Igor Girkin, napisao je kako se borio u ratu u BiH, na strani Vojske Republike Srpske. Veteran ruskih ratova na Kavkazu poznat je po imenu Igor Ivanovič Strelkov.

Nakon obaranja Boinga 777 u kome je bilo 298 ljudi, na Fejsbuk stranici "Ukrainian Сrisis Media Center" pohvalio se kako su "izveli još jednu uspešnu operaciju". Takođe, na svom profilu na ukrajinskoj društvenoj mreži VKontakte je napisao da su "upozorili da se ne sme leteti kroz njihov vazdušni prostor", prenosi portal 24sata.hr.

Kada je objavljeno da nije oboren ukrajinski transportni, nego putnički avion, svoje poruke Strelkov je odmah obrisao.

U svojoj službenoj biografiji naveo je kako se borio na strani Vojske Republike Srpske, dok ruski mediji pišu da je vojnik ruske vojno-obaveštajne službe. U redakciji moskovskih novina upoznao je Aleksandra Borodaja, koji je sada premijer samoproglašene Republike Donjeck.

- Jedno od glavnih pravila koje sam naučio u Bosni je bilo to da tokom službe ne sme da se pije. Moji prvi utisci iz bivše Jugoslavije bili su da taj rat liči na "veliki Bejrut". Kad sam došao u Bosnu, tamo se mnogo pilo. Od toga je nastajala samo šteta - rekao je jednom i dodao da je zbog alkohola bilo žrtava na obe strane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zmaj od Nocaja

    18. jul 2014 | 22:51

    strelkove kralju,ziveo ti nama,Srbi su uz tebe...ne mogu ti nista zato te i mrze...zivela Novorusija.

  • Bakster

    18. jul 2014 | 20:57

    Da nije mozda on naveo avion u ratnu zonu?

  • Vesna

    18. jul 2014 | 21:03

    Znala sam, obrni okreni, uvek su Srbi krivi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA