PUTIN: Kijev ne poštuje prekid vatre i ometa istragu o avionu

Ruski predsednik izjavio je da Zapad treba da utiče na Ukrajinu da obustavi vojnu ofanzivu kao što je predsednik te zemlje Petro Porošenko i obećao, ali ne i ispoštovao

  • 41

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da bi Zapad trebalo da zahteva od Kijeva da poštuje prekid vatre za vreme istrage o malezijskom avionu koji se srušio na istoku Ukrajine.

Ruski predsednik veruje da je neophodno da se utiče na Kijev kako bi poštovao prekid vatre, koji bi trebalo da traje za vreme istrage o letu MH17 koji se srušio na istoku Ukrajine u Donjeckoj oblasti.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko naredio je juče da se obustavi vojna operacija u prečniku od 40 kilometara od mesta pada malezijskog aviona na istoku Ukrajine.

Međutim, uprkos tom naređenju, nastavljena je akcija Kijeva na istoku Ukrajine. Pet civila je poginulo, a 16 je ranjeno tokom protekla 24 sata u sukobima u Lugansku, u jugoistočnoj Ukrajini. Granatirana su četiri dela grada. Viš od 20.000 objekata iz tri distrikta ostalo je bez struje, a više od 7.000 objekata je bez vode i gasa.

Putin je, takođe, rekao da su ukrajinske trupe napale jedinice samoodbrane blizu Donjecka skoro u isto vreme kada su proruski aktivisti predavali crne kutije MH17 međunarodnim ekspertima.

- Tenkovi su se probili do železničke stanice. To je granatirano. Međunarodni stručnjaci nisu mogli ni da pogledaju kroz prozore - izjavio je predsednik Rusije.

On je dodao da će Moskva učiniti sve što može da se olakša istraga, a to uključuje i pokušaj Rusije da utiče na antivladine snage u istočnoj Ukrajini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    22. jul 2014 | 15:03

    SAD666 HOĆE RAT NA TLU EVROPE.

  • Dusan Petrov

    22. jul 2014 | 16:33

    Samo jaka Rusija je garant mira na Planeti.

  • Nn

    22. jul 2014 | 15:19

    Tako je!!! Nemamo neku vajdu od vas rusa...ali vas podrzavam samo zato sto ne registrujete amere ni u kakvom smislu!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA