Srušeni avion El Alžira pronađen u Maliju!

Dva francuska borbena aviona locirala su danas olupinu alžirskog aviona koji se srušio iznad severnog Malija sa 110 putnika i šest članova posade

  • 13

Predsednik Malija Ibrahim Bubakar Keita saopštio je večeras da je u pustinji, na severu, zemlje, pronađena olupina alžirskog aviona koji se danas srušio, preneo je BBC.

Dva francuska borbena aviona locirala su ranije danas olupinu alžirskog aviona koji se srušio iznad severnog Malija sa 110 putnika i šest članova posade.

Avion se srušio na putu između gradova Gao i Kidal, u pustoj i teško pristupačnoj oblasti, objavljeno je na sajtu aerodroma u Burkini Faso, a to je potvrdio i neimenovani zvaničnik francuskog Ministarstva odbrane.

Avion "Er Alžira" sa 110 putnika i 6 članova posade nestao s radara 50 minuta po poletanju iz Burkine Faso. I jedan predstavnik aeorodroma potvrdio je za En-Bi-Si (NBC) da je olupina aviona locirana, prenosi "Raša tudej". Kontakt sa avionom izgubljen je manje od sat vremena nakon poletanja.

Među putnicima je bio 51 Francuz, 27 državljana Burkine Faso, najmanje 20 Libanaca, sedam Alžiraca, kao i državljani Kanade, Ukrajine i Luksemburga, a svih šest članova posade bili su Španci, prenosi AFP, pozivajući se na navode alžirskog radija i španskog udruženja pilota.

Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je da će Francuska upotrebiti sva vojna sredstva u Maliju, gde ima raspoređene na stotine vojnika, u potrazi za avionom "Er Alžira".

Alžirski mediji su objavili da je su svi putnici i članovi posade poginuli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pantelija

    24. jul 2014 | 19:33

    Ma i ovo su sigurno srusile pro ruske znage. Videcete za par dana obavestenje, ispaljena raketa iz oblasti Luganska. O mamu li vamm....zapadnu.

  • Aleksandar

    24. jul 2014 | 18:32

    Da ne leti covek vise avionom :)

  • Kalija

    24. jul 2014 | 21:43

    Smak svijeta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA