Pretučeni holandski turista napustio Hrvatsku!

Turista iz Holandije, koji je brutalno pretučen nakon što se požalio na uslugu hrvatskog restorana, danas je pušen iz bolnice, pa je otputovao sa porodicom u Holandiju

  • 36

Holandski turista Mihael Roleman, koji je nedavno pretučen na terasi restorana u centru Poreča nakon što se požalio na uslugu, pušten je danas iz kliničke bolnice Rijeka, pa je sa porodicom otputovao u Holandiju. Roleman je operisan u riječkoj bolnici, a zadobio je potres mozga, prelom donje vilice i druge povrede glave.

Incident se dogodio u nedelju, 20. jula, kada je 38-godišnji Holanđanin konobaru u porečkom restoranu "Bijeli san" prigovorio da dugo čeka naručenu večeru. Osoblje mu je navodno reklo da, ako ne želi da čeka, može bez plaćanja da ode iz restorana.

Turista iz Holandije je to i hteo da uradi, ali je problem nastao oko računa za piće, zbog čega da je brutalno pretukao nećak vlasnika restorana, Hajdara Bilalija.

Pretučenog turistu posetio je ministar turizma Hrvatske Darko Lorencin, koji je najoštrije osudio taj brutalni napad i ponudio pomoć hrvatskih institucija. Gradonačelnik Poreča Edi Štifanić rekao je da će, u znak izvinjenja, grad Poreč pokriti sve troškove boravka te porodice, ali i razmotriti kakva je mogućnost oduzimanja terase ugostiteljskom objektu "Bijeli san".

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    25. jul 2014 | 00:08

    vidis ime hajdar bilali i sve je jasno

  • JOHNI

    25. jul 2014 | 00:06

    @ANA Cg vi ste najgori,ne bih dosao kod vas da ste zadnji na svetu,a Grcka je i lepsa zemlja a nije ni skuplja od vas!

  • Miloš NS

    25. jul 2014 | 00:50

    Neopravdavam ni jedne ni druge ali više mrzim šiptare.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA