PREŽIVELI: Početka Prvog svetskog rata seća se 398 Bečlija

U glavnom gradu Austrije živi 398 građana - 341 žena i 57 muškaraca - koji su doživeli početak Prvog svetskog rata, saopštile su gradske vlasti

  • 1

Za mnoge je 28. juli, kada se po stoti put obeležava početak Prvog svetskog rata, obična godišnjica, ali 398 Bečlija se dobro seća tog doba.

U glavnom gradu Austrije živi 398 građana - 341 žena i 57 muškaraca - koji su doživeli početak Prvog svetskog rata, saopštile su gradske vlasti. Od tog broja 384 imaju austrijsko državljanstvo, a 325 je rođeno na tlu Austrije.

Zbog stalno opadajućeg broja onih koji su nesreću Prvog svetskog rata doživeli, a potrebe da se održi sećanje, kako se ne bi ponovila najveća tragedija starog kontinenta, grad Beč je na svom sajtu postavio istorijski pregled događaja od 1914.do 1918.

U Austriji se već godinu dana, brojnim manifestacijama, izložbama ukazuje na stotu godišnjicu početka Prvog svetskog rata, koji je doveo do pada Austro-ugarske monarhije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zp

    28. jul 2014 | 12:30

    Možda su doziveli pocetak prvog svetskog rata i sad imaju sto i neku godinu, ali da se njega i secaju to malo teze jer bi svi ti ljudi trebali da budu bar jedno 110 godina stari sto je nemoguće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA