KRCATA BUDVA: Puno turista, uprkos lošem vremenu

Najnoviji izveštaj iz Turističke organizacije Budve, kaže da se duž rivijere odmara preko 52.000 gostiju

  • 31

Turistički "špic špiceva" na Budvanskoj rivijeri je doneo gužve kakve se u principu godinama beleže na crnogorskom primorju u ovo doba godine. Turista ima, ali ima i velikog broja praznih soba u privatnim kućama od Jaza do Buljarica.

Najnoviji izveštaj iz Turističke organizacije Budve, kaže da se duž rivijere odmara preko 52.000 gostiju, što je za jedan procenat manje nego prošle godine. U sobama i apartmanima je registrovano više od 38.000, dok u hotelima tačno 13.169 gostiju što je za pet odsto manje u odnosu na jul prošle godine, pišu Novosti.rs.

Za slabiju posetu, prema njima, ima više krivaca. Zbog krize u Ukrajini veliki broj Ukrajinaca je ostalo kod svoje kuće, manje je i Rusa, poplave u Srbiji i BiH su vezale mnoge turiste za svoje domove, a loše vreme turiste tera sa plaže.

Prvi čovek Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović je naglasio da je prošlonedeljno prinudno zatvaranje hotela Morgen predstavilo turistički autogol, jer je to nešto što nije bilo primereno za turističku sezonu. Negativna slika je otišla u svet i posledice se vide, a tek će ih biti.

Ljudi koji izdaju sobe duž budvanskih bulevara i stanica za autobuse nasrću na goste, i svađaju se međusobno oko toga ko će više turista dovesti u svoje apartmane.

- Špic je doneo uobičajene gužve. Budva i njena rivijera uprkos raznim problemima koji prate turizam privlače goste, kako zbog svojih lepih plaža, odlične ponude u hotelima i privatnim kućama, tako i brojnih kulturno-zabavnih sadržaja - kaže za Novosti.rs Aleksandar Armenko, zamenik direktora TO Budva.

Žarko Radulović smatra da će avgust, septembar i oktobar prilično popraviti loše rezultate.

- Prerano je "presuđeno" da je sezona propala. Najave za glavni letnji turistički mesec, ali i za postsezonu su odlične. To su propusti na koje možemo sami da utičemo i treba da ih eliminišemo u hodu, kako bi u nastavku bilo bolje - kaže predsednik CTU.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA