Dva slučaja groznice Zapadnog Nila u Srbiji!

Od dva potvrđena slučaja, jedan slučaj je sa teritorije Južnobačkog okruga iz Bečeja, a drugi slučaj sa teritorije Grada Beograda, sa Čukarice

  • 4

Kod dve osobe u Srbiji laboratorijski potvrđena groznica Zapadnog Nila, a prijavljena su i tri verovatna slučaja infekcije tim virusom, saoštio Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović - Batut".

Kako se navodi, od dva potvrđena slučaja, jedan slučaj je sa teritorije Južnobačkog okruga iz Bečeja, a drugi slučaj sa teritorije Grada Beograda, sa Čukarice, prenosi Tanjug.

Među verovatnim slučajevima infekcije virusom Zapadnog Nila jedna osoba je iz Titela, jedna iz Niša, i jedna osoba iz Mladenovca.

"Među potvrđenim i verovatnim slučajevima jedna osoba je boravila u Grčkoj, dok ostale osobe nisu putovale. Četvoro pacijenata starije je od 50 godina i među njima dve obolele osobe imaju hronične bolesti", navode u Batutu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Belogradjan

    28. jul 2014 | 20:38

    I ko je odgovoran za ovo moja baba, gde je zaprasivanje komaraca gradska vlasti usima se pokrijte sram vas bilo, pojesce nas komarci, pacovi i ostala gamad

  • Darko

    28. jul 2014 | 23:46

    U sredu ujutru i ja stizem uz grcke i imam tri crvene tufne... Znaci ja sam peti...

  • ana

    28. jul 2014 | 18:48

    to sto su starije im koristi da se operu.A kps ko ima hronocnu ta njega ne treba ni lečiti. Medicinskom radnicima il su stari ili mladi nisu nikada taman.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA