Kosovska policija uhapsila 40 terorista koji su ratovali u Siriji i Iraku! (FOTO)

Posle višemesečne istrage operativnih jedinica na terenu Kosovska policija je izvršila pretres na 60 lokacija i tom prilikom u Prištini uhapsila 8 lica, u Gnjilanu 7, Uroševcu 11, Prizrenu 5, u Peći 4 i u Mitrovici 5 lica - ukupno 40, pod sumnjom da su učestvovali u borbama u Siriji i Iraku

  • 9

Kosovska policija je danas u ranim jutarnjim satima u akciji koju je izvela širom Kosova uhapsila 40 lica pod sumnjom da su učestvovali u borbama u Siriji i Iraku kao pripadnici terorističkih organizacija ISIS i Al-Nusrat.

Posle višemesečne istrage operativnih jedinica na terenu Kosovska policija je izvršila pretres na 60 lokacija i tom prilikom u Prištini uhapsila 8 lica, u Gnjilanu 7, Uroševcu 11, Prizrenu 5, u Peći 4 i u Mitrovici 5 lica, ukupno 40, osumnjičenih za terorizam.

Tom prilikom zaplenjena je izvesna količina eksplozivnih naprava, oružja i municije različitih kalibara kao i drugi dokazni material koji se odnosi na krivična dela.

Ova lica se terete da su učestvovala u borbama u Siriji i Iraku na strani terorističkih organizacija ISIS i Al-Nusrat, čime su kako je navedeno u saopštenju ugrozili ustavni poredak i predstavljaju rizik za nacionalnu bezbednost.

Kosovska policija upozorava gradjane da na svoj rizik saradjuju sa organizacijama i pojedincima koji ih povezuju sa organizacijama koje su medjunarodno označene kao terorističke i da će u skladu sa svojim mandatom preduzeti sve mere u cilju sprečavanja svih oblika nasilnog ekstremizma, uključivanje pojedinaca u kriminalne aktivnosti, terorističke organizacije i grupe unutar i van Kosova, kao i sve one koji na bilo koji način pomažu, finansiraju ili regrutuju šireći nacionalnu i versku mržnju.

Ambasade Francuske, Nemačke, Italije, Velike Britanije i Sjedinjenih američkih država na Kosovu su pozdravile “akciju Kosovske policije u hapšenju osumnjičenih za terorizam”.

- Posvećeni smo da sarađujemo sa kosovskim vlastima dok one vrše svoju dužnost u obezbeđivanju javne bezbednosti, u okviru vladavine zakona – kaže se u zajedničkom saopštenju navedenih ambasada.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nm

    11. avgust 2014 | 17:58

    uvlakaci.stace posle sa njima.

  • zmaj od Bosne

    11. avgust 2014 | 21:17

    Zna se da su siptaricine americki uvlakaci zato ih niko ziv ne voli...

  • Pravnik

    12. avgust 2014 | 01:08

    Pricam za neku vecunu mozda do 90% slave samo bajram I nemaju veze sa islamom,piju rakiju,devojke su golije nego kod nas, imaju tetovaze,a I ne vole ove radikalne muslimane koji su mozda 0.5%.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA