Otkriven identitet policajca koji je ubio nenaoružanog tinejdžera! (VIDEO)

Šef policije Tomas Džekson je njegovo ime saopštio na konferenciji za novinare, održanoj u blizini prodavnice "KvikTrip" koja je zapaljena tokom protesta zbog ubistva tinejdžera iz Misurija

  • 1

Šef policije Fergusona obelodanio je danas identitet policajca koji je proteklog vikenda ubio neneaoružanog tinejdžera, Afroamerikanca, navodeći da je reč o Darenu Vilsonu.

Šef policije Tomas Džekson je njegovo ime saopštio na konferenciji za novinare, održanoj u blizini prodavnice "KvikTrip" koja je zapaljena tokom protesta zbog ubistva tinejdžera iz Misurija.

Džekson je rekao da će kasnije u toku dana održati još jednu konferenciju na kojoj će odgovarati na pitanja novinara, prenela je agencija Rojters.

Policija Fergusona nije želela da obelodani ime policajca iz bezbednosnih razloga.

Hiljade ljudi u više od 90 gradova širom SAD održali su protestna bdenja zbog ubistva crnog tinejdžera iz Misurija i drugih žrtava koje su, kako kažu organizatori, izgubili život zbog policijske brutalnosti.

Minut ćutanja i protesti održani su u Njujorku, Čikagu, Atlanti i drugim gradovima, pet dana posle ubistva 18-godišnjeg Majkla Brauna.

Posle četiri noći nasilja u Fergusonu, u Misuriju, gde je Braun ubijen, brigu za bezbednost je preuzela državna policija.

Policija tog grada u državi Misuri je danas objavila izveštaj prema kojem su ubijeni Afroamerikanac Majkl Braun (18) i njegov saučesnik ukrali kutiju cigareta iz radnje u Fergusonu 9. avgusta, zbog čega ih je policija zaustavila.

Kako je precizirano, policajac koji je pucao u Brauna i ubio ga, naišao je na dvojicu osumnjičenih pošto je na policijskom radiju čuo dojavu o pljački i stigao na teren.

Detalji o ubistvu su sporni, ali očevici tvrde da je nenaoružani tinejdžer imao podignute ruke kada je policajac u njega ispalio više hitaca.

Policija tvrdi, međutim, da je Braun ubijen pošto je napao policajca i pokušao da mu otme oružje. Šef policije Fergusona naveo je i da je taj policajac povređen u obračunu s mladićem.

Američki Federalni istražni biro (FBI) otvorio je istragu o Braunovoj smrti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ladyhawk

    15. avgust 2014 | 20:37

    Pustite vi amerikance, otkrijte identitet ko je zgazio Luku, to je bitno za ljude u Srbiji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA