Ubica Luke Jovanovića se krije u Turskoj!

- Očekujemo da će ga Turska izručiti u narednih nekoliko dana - naveo je ministar koji je potvrdio da je osumnjičeni bio na jednom splavu pre nego što je došlo do toga da kolima udari Jovanovića

  • 15

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović  izjavio je na konferenciji za novinare da je dosadašnja istraga pokazala da je  Luku Jovanovića kolima udario  Marko Milićev (1981),  nakon čega je on zbog teških  povreda preminuo u Urgentnom centru! On se trenutno krije u Turskoj, naveo je ministar.

- Očekujemo da će ga Turska izručiti u narednih nekoliko dana - naveo je ministar koji je potvrdio da je osumnjičeni bio na jednom splavu pre nego što je došlo do toga da kolima udari Jovanovića.

Protiv šest osoba krivična prijava za nepružanje pomoći oni su privedeni i određeno im je zadržavanje do 48 sati.

On je dodao da je za ovo krivično delo zaprećena kazna od osam godina robije.

- Osumnjičeni je od ranije poznat policiji, između ostalog i zbog pokušaja ubistva, za šta je bio osuđen u Srbiji na tri godine i šest meseci. Tu kaznu je izdržao i 2011. izašao iz zatvora. Takođe je u Štutgartu je bio osuđen na dve godine i 2 meseca, a  i nekada se prezivao Marković. Sumnja se da je povezan sa narko grupama sa Zvezdare. On nije uhapšen, ali očekujemo da će ga Turska izručiti u narednih nekoliko dana. On je koristio svoj pasoš prilikom prelaska granice - naveo je ministar koji je potvrdio da je osumnjičeni bio na splavu "Lasta", a zatim se sa saučesnicima uputio ka splavu "Fristajler", pre nego što je došlo do toga da kolima udari Jovanovića.

- Suvozač u kolima, za kojima se još uvek traga, bila je Dana Manevski, drugoosumnjičeni je Bratislav Vesović - rekao je ministar dodajući da je protiv ukupno šest osoba podneta krivična prijava za nepružanje pomoći povređenom licu. Oni su privedeni i određeno im je zadržavanje do 48 sati, a za delo koje su počinili zaprećena je kazna do pet godina robije.

U toku je saslušanje još jedne osobe, dodao je Stefanović.

- Sve činjenice u ovom slučaju su nepobitno utvrđene - dodao je Stefanović rekavši da su pregledane hiljade video materijala sa benzinskih pumpi i drugih bezbednosnih kamera.

- Istraga je sprovedena detaljno, imamo dosta podataka vezano za njegovo kretanje i kretanje drugog, i drugih okrivljenih, koji nedvosmisleno ukazuju da je Milićev Marko počinilac ovog krivičnog dela - rekao je Stefanović.

- Zahvalan sam porodici Luke Jovanovića za sve što su izdržali. Znam da ovo nije velika uteha za njih, ali jeste malo olakšanje to što znamo ko je odgovoran za smrt njihovog sina i što će uskoro biti priveden pravdi - naveo je Stefanović.

Luka Jovanović je preminuo 26. jula u Beogradu, dan nakon što ga je na Brankovom mostu udario “mini kantrimen” dok je s četvoricom drugara pokušavao da pomeri automobil “ladu” koji im je stao.

Kako vozač “kantrimena” nije bio pronađen, Bojan Jovanović, otac nastradalog mladića, protestovao je na mestu gde mu je sin ubijen. On je samo stajao i držao fotografiju sina, ali su mu se ubrzo pridružili prijatelji nastradalog mladića, kao i drugi građani.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    18. avgust 2014 | 11:14

    Da nije bilo protesta Lukinog oca ne verujem da bi ga skoro nasli. Ali bolje ikad nego nikad. Pravda ce valjda biti zadovoljena.

  • Silverado

    18. avgust 2014 | 11:10

    Kako li ti spavaš ubico?

  • toto

    18. avgust 2014 | 11:17

    Dajte bre narodu da vidi sliku tog počinioca da vidimo....jer Marka Milića ima puno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA