Policija pod teškom paljbom, protesti sve žešći u Fergusonu (FOTO) (VIDEO)

Policija je u opremi za razbijanje demonstracija, uz podršku oklopnog vozila i helikoptera, upotrebila suzavac i uhapsila nekoliko desetina protestanta. Nisu ispalili nijedan jedini metak, uprkos tome što je pucano na njih

  • 16

Policija u gradu Fergusonu, u američkoj saveznoj državi Misuri, danas se našla "pod teškom paljbom" tokom sinoćnjih protesta koji već devet dana traju zbog ubistva mladog Afroamerikanca Majkla Brauna, a istovremeno je uhapšena 31 osoba.

- Policajci nisu ispalili nijedan jedini metak, uprkos tome što su se našli pod teškom paljbom - izjavio je policijski načelnik Ron Džonson na konferenciji za štampu, dodajući da je policija od demonstranata zaplenila dva pištolja.

Policija je upotrebila suzavac da bi rasterala demonstrante u Fergusonu, gde ne prestaju napetost i neredi zbog ubistva crnog tinejdžera Majkla Brauna, kojeg je usmrtio beli policajac pre devet dana.

Policija u opremi za razbijanje demonstracija uz podršku oklopnog vozila i helikoptera, koji je nadletao demonstrante, najpre je zatražila od oko 100 okupljenih da se raziđu. Pošto se demonstranti nisu razišli, policija je upotrebila suzavac i najmanje dvoje ljudi je uhapšeno.

Nacionalna garda rasporedila je svoje snage u ponedeljak kako bi se vratili mir i red na ulice Fergusona. Patolozi koje je unajmila Braunova porodica saopštili su u ponedeljak da je u mladića pucano najmanje šest puta, uključujući i dva pogotka u glavu.

Zbog svakodnevnih protesta, sukoba i nereda noću u Fergusonu, guverner Misurija Džej Nikson pozvao je Nacionalnu gardu, podsetila je francuska agencija.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    19. avgust 2014 | 12:36

    Zemlja ljudwkih prava...

  • Mici

    19. avgust 2014 | 11:10

    I sta kazu nema rasizma u modernoj i demokratskoj americi?

  • стрептомицин

    19. avgust 2014 | 11:43

    Сада ћемо да видимо како ће "демократија" реаговати када почну да им убијају полицајце? Хоће ли онда бити пуни разумевања као што су били за шиптаре када су пуцали на српску полицију или за украјинске фашисте који су такође убијали полицајце? Са нестрпљењем очекујем да видим хоће ли и домаће називати "побуњеници" и позивати полицију да не напада "грађане", мада су овде стварно грађани а не страни сарадници и убачени елементи...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA