Švajcarska je postala omiljena zemlja za one koji bi sebi da oduzmu život. Evo i zašto!

Broj onih koji dolaze u Švajcarsku kako bi tu proživeli svoje poslednje dane raste iz godine u godinu, pa su strani mediji ovu pojavu nazvali "suicidni turizam"

  • 38

Zakoni u Švajcarskoj nisu precizni kada je u pitanju eutanazija pa tako pacijenti iz drugih zemalja, koji žele da se oproste od života, dolaze u ovu državu kako bi ispunili svoju poslednju želju.

Broj onih koji dolaze u Švajcarsku iz ovog razloga naveli su pojedine strane medije da ovu pojavu nazovu "suicidni turizam".

Od 2008. do 2012. prema raspoloživim podacima, 611 osoba iz 31 zemlje je iz tog razloga došlo u Švajcarsku, a većina ih je stigla iz Nemačke i Velike Britanije. Skoro pola pacijenata je imalo neko neurološko oboljenje, dok su ostali imali rak, reumatske ili kardiovaskularne bolesti.

Većina pacijenata je dobila natrijum-pentobarbital, čija određene doza dovodi telo u stanje kome.

(Telegraf.rs / Izvor: cnn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ivan

    21. avgust 2014 | 22:47

    Sta komentarisete kada nemate pojima o cemu se radi ko uopste pominje ovde pare ili neznam sta.takav je zakon ovde da covek ako ne moze da trpi bolove ili je prikljucen na aparat zelja mu se ispunjuje ako zeli da umre,znaci ako je pacijent svojom voljom rekao da ne zeli vise da zivi to mu se ispunjava dok u ostalim zemljama to nije dozvoljeno cak i ako to pacijent zahteva.mora se muciti i patiti dok sam ne umre.

  • Sarkasticna

    21. avgust 2014 | 21:46

    Ako se ovako nastavi, pesma `Moj je zivot Svajcarska`, nece vise da vazi.

  • lausanne

    21. avgust 2014 | 22:29

    mene ce svajcarska i zivu da sahrani

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA