PONOVO ŠOKIRALI SVET: Džihadisti odrubili glavu vojniku i sve snimali! (FOTO) (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Pripadnici Islamske države i dalje ne prestaju da zgražavju ljude širom sveta svojim zločinima. Džihadisti su vojniku pred kamerama odrubili glavu, s namerom da pošalju poruku Kurdima da raskinu savez sa Zapadom

  • 49

Nakon što su u objavili video-snimak u kojem su izvršili masakr nad više od 250 sirijskih vojnika, koje su prethodno skinuli i terali ih da marširaju pustinjom, Islamska država (IS) je objavila još jedan uznemirujući video.

Ovaj put su se "pohvalil" pogubljenjem sličnom onom kad su odrubili glavu američkom novinaru Džejmsu Foliju, a koji je kasnije izazvao sumnje i pitanje da li je do egzekucije uopšte došlo. Na videu su čak stavili i haštag - druga poruka Americi.

Iako su zatvorenici i izvršitelji zločina slično obučeni, kao kod egzekucije Folija pre 10 dana, nije još poznato da li su ova dva ubistva učinjena od strane istih ljudi. Produkcija propagandnog video-snimka je drugačije urađena, utvrdili su britanski stručnjaci.

Žrtva je ovaj put kurdski vojnik koji je bio zarobljen sa još njih 15. Džihadisti su mu pred kamerama odrubili glavu s namerom da pošalju poruku Kurdima da raskinu savez sa Zapadom, s kojim se bori protiv islamskih kalifata.

U snimku su poslali i preteću poruku, kojom su poručili da će odrubiti glave svim zarobljenicima ukoliko se SAD ne povuče iz Iraka i ne prestanu podržavati Kurde u borbi protiv IS-a.

Pripadnici ove zločinačke organizacije poslali su još jednu suptilnu poruku Amerikancima. Naime, kurdske zarobljenike odenuli su u odore koje nose zatvorenici u poznatom zatvor Gvantanamo.

Kurdske snage su u žestokoj borbi sa IS-om od juna i njihove milicije su dobile velike količine oružja od zapadnih sila, uključujući SAD i Veliku Britaniju. To je najnovija linija fronta u brutalnoj borbi za vlast koja se trenutno odvija u Siriji i Iraku, jer IS pokušava da proširi svoj uticaj i da nametne šerijatski zakon širom regiona.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor:dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ylves

    29. avgust 2014 | 17:05

    Sve nekako ubjedjujem sebe da ovo ne moze biti istina... Kakav idiot moras biti da vjerujes u shvatanja da vidis sveti rat i da je ubijanje neduznih ispravno.. Samim tim sto zelis nekoga silom natjerati da predje u tvoju vjeru, dokaz je da je tvoja vjera obicna laz...

  • Ssasa

    29. avgust 2014 | 17:28

    Jedna, dve atomske i satrti bolesnu bagru uz dužno poštovanje nornalnih muslimana! Što dozviljavate da vam blate veru nakaze!

  • sbs

    29. avgust 2014 | 17:22

    Zato sto su to obicni maloumnici koji rade sta im se kaze! Kakav crnu dzuhad kakvi bakraci! Idi kolji ulicom i onda veruj da ces ici u raj! Bolesbi gadovi! Treba ih sravniti sa zemljom sto pre!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA