DA SE BOLESNI MOLE: Grade crkvu u dvorištu bolnice

Porodice Mladenović, Cvetković i Cvetanović su donirale novac kojim će biti sagrađena crkva u jednoj Opštoj bolnici u Leskovcu. Izgradnja crkve u krugu bolnice u Leskovcu koštaće oko 3,5 miliona dinara

  • 91

U dvorištu Opšte bolnice u Leskovcu danas je počela izgradnja pravoslavne crkve, paraklisa, koja se gradi donacijama leskovačkih porodica Mladenović, Cvetković i Cvetanović.

Početak radova su osveštali sveštenici leskovačke crkve uz prisustvo medicinskog osoblja, pacijenata i građana Leskovca. Protonamesnik Dejan Stanković kazao je u besedi da je hram posvećen svetom Nektariju Eginskom, kome se za ozdravljenje mole bolesni od malignih bolesti, i da je važno što će biti u kompleksu Opšte bolnice.

Jedan od ktitora hrama Novica Mladenović, rekao je da je njegova porodica još pre nekoliko godina planirala da bude donator, ali da je trebalo vremena da se uradi projekat i da se obezbedi dokumentacija.

- Mislim da ima pravu svrhu da je u krugu bolnice, jer bolestan ima jednu želju da ozdravi, a zdrav ima hiljadu želja. Kad je ta želja u pitanju tu je mesto da se pomoli za ozdravljenje- rekao je Mladenović.

Izgradnja crkve u krugu bolnice u Leskovcu koštaće oko 3,5 miliona dinara.

- U razgovoru sa kolegama direktorima i gradonačelnikom, došli smo do ideje da izgradimo crkvu i u krugu naše bolnice, jer mnoge bolnice u Srbiji imaju crkve. Ideja nije duže realizovana jer je trebalo pripremiti dokumentaciju i dogovoriti se sa donatorima, kojih na sreću ima kod nas- rekao je direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević.

Kako je najavljeno, crkva u dvorištu Opšte bolnice u Leskovcu biće završena do decembra.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M.J

    30. avgust 2014 | 17:57

    Veca je budala oni sto su dozvolili da se crkva gradi u krugu bolnice od 'donatora'. Bolje da su pare ulozili u medicinsku opremu

  • 123

    30. avgust 2014 | 17:23

    Da su dali pare da se poboljšaju uslovi lečenja u bolnici,za lekove,instrumente,za hranu,....,bilo šta što je stvarno potrebno-rekao bih hvala do neba,al bacati novac na crkvu i slične gluposti u krugu bolnice kada je potrebnije hiljadu prečih stvari,stvarno je "bez mozga" načisto! Kome je potrebna crkva u bolnici? Da li se u porti crkve u gradu nalazi,npr,hiruško odeljenje ili neki operacioni blok? Sigurno da ne! Svakakve gluposti mogu da se pročitaju u novinama!

  • Bogdan

    30. avgust 2014 | 17:17

    Možda da ste novac uložiki u opremu bolnice, ne bi pacijenti morali da se mole.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA