PUTIN OŠTRO: Da želim, mogu da zauzmem Kijev za dve nedelje!

Ruski predsednik nedavno je istakao da je Rusija jedna od najvećih nuklearnih sila i da ne bi trebalo ulaziti u sukob sa njom

- Da želim, mogu da zauzmem Kijev za dve nedelje - rekao je ruski predsednik Vladimir Putin u telefonskom razgovoru predsedniku Evropske komisije Žoze Manuelu Barozu.

I drugi politički čelnici u Evropi informisani su o ovim Putinovim pretnjama, a među njima je i nemačka kancelarka Angela Merkel. Ona je zapretila Rusiji uvođenje novih sankcija, kako bi odvratila tu zemlju od invazije na Ukrajinu.

Ruski predsednik nedavno je izjavio i da su ruske oružane snage, uz podršku nuklearnog arsenala, spremne da se suprodstave svakoj vrsti agresije.

- Naši partneri bi trebalo da shvate da je najbolje ne kačiti se sa nama. Hvala Bogu, mislim da niko i ne pomišlja da uđe u sukob velikih razmera sa Rusijom. Želim da vas podsetim da je Rusija jedna od vodećih nuklearnih sila - naglasio je nedavno Putin.

S druge strane Velika Britanija i još šest zemalja članica NATO stvoriće posebnu vojnu jedinicu od 10.000 vojnika spremnih za brzo delovanje, što bi mogao biti dosad najsnažniji pokušaj Zapada da odvrati Rusiju od vojne intervencije na Ukrajinu. Međutim, ta multilateralna vojna snaga biće spremna tek 2018, ali Zapad računa da će sama najava njenog formiranja delovati kao jedna od metoda odvraćanja Rusije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ANTE BAN

    2. septembar 2014 | 10:55

    Objektivno- Putin bi to mogao napraviti i ranije od 2 nedjelje. Ali- pitam se nešto drugo; jadan li ti je car Putin i sa ovom izjavom je moralno pao na samo dno kad ovo izjavljuje prema svojoj braći i nekadašnjim gradjanima iste države.Izjavama a i oružano trenira snagu i strogoću nad slabijim. Ovo je najmorbidnija i najbestijalnija izjava jednog državnika od Staljina naovamo. Nisko da ne može niže. Fuj!

  • Milorad

    1. septembar 2014 | 22:00

    Volim Putina!

  • Crnogorac

    1. septembar 2014 | 22:47

    Treba umarsirati u Berlin ovo do kraja mjeseca...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA