EU uvela nove sankcije Rusiji!

EU je odobrila uvođenje novog niza sankcija protiv Rusije zbog ukrajinske krize, ali je precizirala da će sačekati nekoliko dana sa sprovođenjem tih kaznenih mera kako bi dala Moskvi vremena da nastavi svoje mirovne napore

  • 44

Članice EU zvanično su odobrile večeras uvođenje novih sankcija Rusiji, naveli su izvori iz EU.

EU je odobrila uvođenje novog niza sankcija protiv Rusije zbog ukrajinske krize, ali je precizirala da će sačekati nekoliko dana sa sprovođenjem tih kaznenih mera kako bi dala Moskvi vremena da nastavi svoje mirovne napore.

- Vodeći računa o situaciji na terenu, EU je spremna da ponovo razmotri odobrene sankcije u potpunosti ili delimično - izjavio je predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej po završetku hitnog sastanka ambasadora 28 članica Unije.

Ambasadori zemalja članica su na večerašnjem vanrednom sastanku posle žustre debate doneli odluku o “ciljanim merama” kojima se postojeće sankcije proširuju na delove ruske naftne industrije, uz zabranu izvoza oružja i nekih tehnologija.

(Telegraf.rs / Agencija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Frigo

    8. septembar 2014 | 22:36

    nemojte cekati ni trena udarite im sankcije pa neka se puse.vratite im dane kada su bili vise gladni nego siti ako hocete da vas postuju GOSPODO IZ SAD I EU.

  • Milivoje

    9. septembar 2014 | 01:02

    Ne znam samo zasto se nasa vlada necka po pitanju sankcija Rusiji?! Pa, i oni su nama uvodili i sta sad? Mnogo se mi neckamo a dobro znamo da ne mozemo na dve stolice. Nama je EU prioritet i tu nema dileme.

  • Dalmatinac

    8. septembar 2014 | 23:08

    EU uvela nove sankcije Rusiji??? Kome se te sankcije lupaju o glavu? Ja bih rekao da to USA uvodi sankcije E Uniji...ispravite me ako gresim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA