NEMAČKI AMBASADOR: Pretučeni mladić se uopšte ne seća šta se desilo !

- Pacijent je operisan u sali za neurohirurgiju jer je imao krvarenje u mozgu i hematom koji je otklonjen. Jutros je odvojen od respiratora, komunikativan je, svestan, a postoperativni tok je u redu - izjavio je direktor Kliničkog centra Miljko Ristić

  • 55

Stanje povređenog nemačkog državljanina D. H. (27), napadnutog noćas u Brankovoj ulici, sada je znatno bolje i on se probudio, rekao je ambasador Nemačke.

Direktor Kliničkog centra Srbije Miljko Ristić rekao je da je povređeni mladić svestan, pokreće ruke i noge i može da priča.

- Pacijent je operisan u sali za neurohirurgiju jer je imao krvarenje u mozgu i hematom koji je otklonjen. Jutros je odvojen od respiratora, komunikativan je, svestan, a postoperativni tok je u redu - naveo je Ristić i dodao da je pacijent "u dobrom stanju".

Nemački ambasador Hajnc Vilhelm izrazio je nadu u puni oporavak nemačkog državljanina.

- On je za sada dobro, ali je teško prognozirati njegovo zdravsteno stanje, važno je da se probudio i da mu je stanje pozitivno - rekao je ambasador

On je rekao da je obišao povređenog mladića pre nekoliko sati, da je bio budan i da je sa njim razgovarao i da mu je on rekao da se ne seća šta se prošle noći dogodilo. 

Vilhelm je ponovio reči ministra Lončara da treba sačekati 24 sata kako bi se moglo dati pravo stanje pacijenta i izrazio nadu u njegov puni oporavak, kao i da neće imati neke trajne posledice. Kako je naveo, tretman koji je pacijent dobio u Urgentnom centru više nego dobar.

Policija je uhapsila jednog od trojice prisutnih tokom tuče na Brankovom mostu u kojoj je povređen nemački državljanin, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Pomoćnik direktora Urgentnog centra Dušan Jovanović rekao je ranije danas Tanjugu da je mladić dovezen u tu ustanovu sa teškim povredama glave i telesnim povredama, da je imao krvarenja u moždanim ovojnicama i da je operisan.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kimi

    13. septembar 2014 | 22:35

    Nas srpski junak ga je udario sa ledja, kako dolikuje pravim balavim i nabedjenim srpskim junacima, a zatim pobegao.. naravno jos jedna odlika junastva

  • Nlo

    14. septembar 2014 | 00:11

    Valjda ce ukapirati, da ta populacija ma kako se zvala.. nije pozeljna kod nas....

  • MORAVAC

    13. septembar 2014 | 22:43

    Dokle vise manijaci i huligani u coporu da brane nacionalno,veru,moral?.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA