BILANS POPLAVA: Beba spasena helikopterom, nastradalo troje?

U bujicama koje su Kladovo odsekle od sveta, prema nezvaničnim informacijama stradale su tri osobe, a evakuacija ugroženih se obavljala čitavog dana

  • 2

Četiri meseca posle katastrofe koja je zadesila centralne i zapadne krajeve, kišne oluje su poharale i istok zemlje. U bujicama koje su Kladovo odsekle od sveta stradale su tri osobe, a evakuacija ugroženih se obavljala čitavog dana, pa je tako helikopterom spasena i četvoromesečna beba Amelija.

- Svakoga časa iz ugroženih mesta u okolini Kladova nam helikopterom pristižu pacijenti - rekla je doktorka Slađana Natošević, direktorka Zdravstvenog centra Kladovo.

Evakuacija ugroženih se obavljala čitavog dana, a iz sela Velika Kamenica helikopterom je spasena četvoromesečna beba Amelija sa majkom Natašom, koje su evakuisali pripadnici Žandarmerije.

- Hvala bogu, ostali smo živi - bilo je sve što je uspela da nam kaže Nataša.

Obilne padavine izazvale su velike probleme i u opštinama Majdanpek i Negotin, u kojim je, kao i u Kladovu, proglašena vanredna situacija. Posle izlivanja reka i pokretanja klizišta, izuzetno teška situacija je u Grabovcu i Tekiji, kao i u Boljetinu i Oreškovici kod Majdanpeka. Tokom prethodne noći i u utorak, evakuisano je oko 500 osoba.

Kako prenose "Novosti", nastradali su Đorđe Brozbić (49), Đorđe Zarić (51) i Branislava Krstić (74). Nekoliko osoba se još uvek vodi kao nestalo.

Zaviša Pirulović (58), koji je sa stradalim Zarićem i Brozbićem bio na intervenciji u selu Grabovica. Oni su krenuli ka Kladovu, ali su naišli na srušen most kod sela Milutinovac.

Oni su, kako se navodi pokušali da se popnu naviše i nekako pregaze nabujalu reku. Međutim, bujica ih je ponela, a Brozbić i Zarić su nestali u njoj.

Pirulović je pravom srećom ostao zakačen za jednu granu. Proveo je nekoliko sati u hladnoj vodi, sve dok ga krajnjim naporom nisu izvukli vatrogasci... Istovremeno u selu Podvrška, nabujala reka odnela je i Branislavu Krstić, i ona se vodila kao nestala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA