ENERGETSKA KRIZA: EPS zabranio prodaju uglja građanima!

Elektroprivreda Srbije zabranila je preduzećima RB "Kolubara" i TE "Kostolac" prodaju uglja industriji i građanima, pod pretnjom disciplinskim merama

  • 7

Elektroprivreda Srbije zabranila je preduzećima RB "Kolubara" i TE "Kostolac" prodaju uglja industriji i građanima, pod pretnjom disciplinskim merama, piše današnji "Blic".

Kako ovaj list prenosi u današnjem izdanju, direktor EPS-a Aleksandar Obradović, poslao je 4. septembra dopis direktorima RB "Kolubara" i TE "Kostolac", u kojem preporučuje obustavu isporuke uglja za industriju i domaćinstva.

Na pitanje zašto su obustavili isporuku uglja, EPS je odgovorio:

"Zbog posledica majskih poplava, radi obezbeđivanja zaliha uglja na deponijama u termoelektranama kako bi se za privredu i građane Srbije obezbedilo stabilno snabdevanje električnom energijom u predstojećem zimskom periodu, Rudarskom basenu 'Kolubara' i 'Termoelektranama-kopovima Kostolac', preporučeno je da do daljnjeg obustave isporuku svih vrsta uglja i u veleprodaji i u maloprodaji za kupce u kategorijama industrija i široka potrošnja".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    18. septembar 2014 | 10:14

    Oni stvarno nisu normalni. Pa kako narod da se greje sta da radi ? Da se grejemo na struju mozda ? A sa druge strane apeluju stedite struju. Joj Srbijo zemljo banana. Zreli smo za revoluciju...

  • Brana

    18. septembar 2014 | 20:22

    Ko loži ugalj - komšije ga mrrrze ;)

  • Tabula

    18. septembar 2014 | 10:36

    Pa da... Mora biti za bolnice posto cemo svi da zavrsimo tamo ako upekne minus.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA