ZBOG ŠTRAJKA ADVOKATA: Kolima ubio muškarca, a nije mu određen pritvor!

Vozač zastave B. G. (39) iz Kragujevca je podlegao povredama u Kliničkom centru u Kragujevcu, dok je putnica I. G. (35), koja se nalazila u automobilu sa njim, zadobila teške povrede opasne po život

  • 7

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 23.45 sati u Bulevaru kraljice Marije u Kragujevcu, jedna osoba je poginula, a dve su teško povređene među kojima i vozač koji je izazvao sudar, a nije mu određen pritvor zbog štrajka advokata.

Naime, V. M. (34) je svoj automobil marke hjundai vozio neprilagođenom brzinom iz smera Stanovo prema Velikom parku i prešao preko razdelnog ostrva i naleteo na kola zastava 101, koji je dolazio iz suprotnog pravca, piše Blic.

Vozač zastave B. G. (39) iz Kragujevca je podlegao povredama u Kliničkom centru u Kragujevcu, dok je putnica I. G. (35), koja se nalazila u automobilu sa njim zadobila teške povrede opasne po život.

Protiv V. M. koji je zbog zadobijenih teških povreda takođe zadržan na lečenju, biće preduzete mere krivične odgovornosti, a trenutno mu pritvor nije određen zbog štrajka advokata.

(Telegraf.rs / Foto - Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mimica.

    20. septembar 2014 | 18:30

    Dal moze neko zaustaviti ove. Nesaveznei bahate vozace. ! Sta se desava ovo svakidan narod. Gine Dokle ???? Tuga velika. !! Saucesce porodici !!

  • zemco

    20. septembar 2014 | 18:28

    Gde je gledao

  • Александар Џунић

    21. septembar 2014 | 03:08

    Са данашњом технологијом могли би сви животи да се сачувају, а бахатост да се 100% елиминише. За почетак у сва кола би се уграђивали ГПС уређаји, који би мерили брзину возила, уколико се брзина прекорачи на датој локацији дуже од 5-10 секунди, одмах шаље поруку саобраћајном центру, који издаје казну власнику возила истог момента. Уколико возач пребаци више од 20% од дозвољене брзине у дужем временском периоду, систем блокира мотор и по дотичног долази шлеп служба центра за контролу безбедности саобраћаја, која кола одвози у гаражу на специјалистички преглед исправности возила. Наравно све трошкове услуга, поред високе казне сноси возач. Покушај блокирања система за надгледање се кажњава високом новчаном казном и запленом возила, које се продаје на аукцији, а новац иде у фонд за лечење деце од тешких саобраћајних повреда или разних болести. Понови ли се поступак ометања уређаја за праћење, поред високе новчане казне, трајно се губи возачка дозвола. На локацијама, где нема покривености сигналом мобилне телефоније, уређај сачуване податке касније предаје центру. На великом броју раскрсница се могу поставити камере, са софтвером који препознаје таблице. Случајним избором, препознатим колима се шаље контролна СМС порука уређају у аутомобилу, који "одговара" да је стање исправно. Уколико нема одговора, центар шаље патролу на адресу власника да проконтролише да ли је евентуално уређај неисправан или је извршено његово блокирање. Поред смањења саобраћајних несрећа због непоштовања прописа, доста би се и криминала смањило, а и лакше откривало. Поставља се питање, коме то све не одговара да се овакав систем контроле уведе.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA