Poginuo Slovenac koji se borio na strani islamista u Siriji

Postoje podaci o tome da su se još četiri Slovenca borila na strani Islamske države, ali je ovo prva informacija o pogibiji jednog u ovim dugim i krvavim sukobima

  • 1

Prema podacima Slovenačke bezbednosne službe, Jure Korelac (30), jedan od boraca na strani radikalnih islamista, poginuo je pre nekoliko meseci u Siriji, kako je objavila slovenačka komercijalna televizijska stanica POP TV u utorak.

Državljanin Slovenije iz okoline Medvoda kod Ljubljane, prešao je prošle godine na islam pre nego što je došao u Siriju.

On se navodno borio u gradu Raki, a za odlazak u Siriju regrutovao ga je Bilal Bosnić, uhapšen u BiH početkom septembra u operaciji Damask, navela je POP TV.

Radi se o prvom Slovencu za koga je potvrđeno da je poginuo u borbama u Siriji, a navodno su se na strani terorističke Islamske države borila još četvorica, od kojih se većina u međuvremenu vratila u Sloveniju.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA