LAVROV: Više od 400 tela u masovnim grobnicama u Ukrajini je ratni zločin!

- U masovnim grobnicama kod Donjecka pronađeno je već više od 400 tela i mi se nadamo da zapadne prestonice neće zataškati ove užasne činjenice - rekao je Lavrov, a prenele su RIA Novosti

  • 5

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je danas da je više od 400 tela pronađenih u masovnim grobnicama u blizini istočnog ukrajinskog grada Donjecka, užasan dokaz koji ukazuje da je počinjen ratni zločin.

- Ovo je očigledno ratni zločin. U masovnim grobnicama kod Donjecka pronađeno je već više od 400 tela i mi se nadamo da zapadne prestonice neće zataškati ove užasne činjenice - rekao je Lavrov, a prenele su RIA Novosti.

- Očekujem da čujem jasan, nepristrasan i odgovoran odgovor od međunarodnih organizacija. OEBS već radi na licu mesta. Mi ćemo učiniti da se istina sazna i, naravno, proveriti da li je pravda zadovoljena - rekao je Lavrov na konferenciji za novinare.

Lavrov je nedavnu tvrdnju Kijeva da će sprovesti otvorenu i nezavisnu istragu o navodnom masakru, čim povrati kontrolu nad tim područjem, ocenio kao čistu hipokriziju zato što su "ovi zločini očigledno počinjeni kada su ukrajinske snage bezbednosti imale kontrolu nad tim regionom".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA