ŠEF NIŠKIH ŽANDARMA: Seksom ucenjivao koleginicu za posao!

Vodnica Žandarmerije Tatjana Momčilović prijavila je 2011. godine da je komandant odreda niške Žandarmerije Senad Koštić ucenjuje i primorava na seks da bi zauzvrat dobila rešenje za radno mesto s većom platom za koje je konkurisala

  • 31

Senad Koštić, komandant ozloglašenog odreda niške Žandarmerije, 2012. godine novčano je kažnjen zbog seksualnog uznemiravanja koleginice Tatjane Momčilović, iako je zbog toga trebalo da bude smenjen.

Kako pišu "Naše novine", vodnica Žandarmerije Tatjana Momčilović prijavila je da je njen starešina Koštić ucenjuje i primorava na seks da bi zauzvrat dobila rešenje za radno mesto s većom platom, za koje je konkurisala.

- Na proslavi u hotelu "Prezident" u Nišu komandant Senad Koštić seo je za moj sto i otvoreno mi rekao da ću dobiti rešenje kada ga pozovem u stan "na kafu". Od tada mi svakodnevno šalje SMS poruke u kojima traži da uđem u ljubavnu vezu s njim ako želim da dobijem rešenje. Većinu tih poruka ja sam obrisala iz telefona, a neke sam sačuvala - rekla je Momčilovićeva pred inspektorima Odeljenja za bezbednost Žandarmerije krajem 2011. godine.

Ona zatim u dogovoru s oficirima bezbednosti odgovara na Koštićev SMS i poziva ga u stan. Tamo ga dočekuju bezbednjaci i odvode u službene prostorije Odreda Žandarmerije.

- Oficiri bezbednosti saslušali su Koštića po Zakonu o krivičnom postupku, a tada su u njegovom telefonu pronašli i SMS poruke koje je slao Tatjani Momčilović - kaže izvor iz policije.

Tadašnji šef Žandarmerije Bratislav Dikić tražio je hitno postupanje i smenu Koštića od direktora policije, ali za to nije dobio saglasnost.

Kompletan predmet o Koštiću, kaže izvor, predat je Službi unutrašnje kontrole, ali je ignorisan. Direktor policije je u jednom trenutku čak došao u sukob sa tadašnjim komandantom Žandarmerije koji je i pokrenuo disciplinski postupak.

Koštić je kažnjen za zloupotrebu položaja, prinude na obljubu i mobing najblažom disciplinskom kaznom, smanjenjem plate od 40 odsto u trajanju od tri meseca, tek po postavljanju novog komandanta Žandarmerije Milenka Božovića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA