ZEZNULE SMO SE, HOĆEMO KUĆI! Trudne bosanske tinejdžerke koje su otišle u ISIS se sada kaju!

Veruje se da su Sabina Selimović (15) i Samra Kešinović (16) udate i trudne, i da žive u gradu Raka koji kontroliše Islamska Država. One sada smatraju da im je novi način života potpuno preokrenuo život na gore

  • 76

Dve maloletne Bosanke iz Beča, Sabina Selimović (15) i Samra Kešinović (16), koje su u aprilu pobegle iz porodičnog doma da bi otišle u džihad u Siriji, sada misle da su napravile veliku grešku što su se pridružile babrbarskom načinu života i žele da se vrate kući.

Veruje se da su Samira i Sabina udate i trudne, i da žive u gradu Raka koji kontroliše Islamska Država, prenosi Njujork post.

Devojke su pre napuštanja Austrije redovno pohađale nastavu u radikalnoj džamiji “Altun Alem” u drugom bečkom okrugu. Ipak, sada smatraju da im je novi način života potpuno preokrenuo život na gore. Ovaj stav je potpuno drugačiji od poruke koje su ostavile svojim roditeljima prilikom brkstva.

- Ne tražite nas. Služićemo Alahu - i umrećemo za njega - napisale su tada.

Na profilima za koje se mislilo da pripadaju devojkama pojavljivale su se fotografije zbog kojih se verovalo da su devojke uživale u životu terora.

Austijska policija smatra da je sve to bio plan ISIL-a kako bi naveli ljude da misle da su devojke želele da budu predstavnice za džihad u Siriji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brale

    10. oktobar 2014 | 18:43

    Nisu one posle da služe Alaha, već Čupka ispod pupka.

  • omg

    10. oktobar 2014 | 19:08

    ženama u islamu je namenjen pakao na zemlji ali i pakao na nebu. jedini smisao žena u islamu je da služe za zadovoljstvo i da rađaju sinove koji će da tlače žene.

  • mdj

    10. oktobar 2014 | 21:52

    pa one su zbog toga i otisle . tako su ih ucili u becu . sta su trazile to su dobile

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA