Iran blokirao Fejsbuk i Instagram bogate dece Teherana! (FOTO)

Sporna grupa napravljena je u septembru i privukla je skoro 100.000 pratilaca, a njeni osnivači su, kako sami kažu, želeli da prikažu drugačiju sliku Irana od uobičajenih stereotipa na Zapadu

  • 0

Iran je juče zbog "vulgarnosti" blokirao Fejsbuk i Instragram profile bogatih tinejdžera koji su se na društvenim mrežama hvalili luksuznim životom.

Grupa „Richkidsoftehran” (Bogata deca Teherana) prikazivala je životni stil mlade iranske elite, a tinejdžeri su na društvene mreže svakodnevno postavljali fotografije skupocenih automobila i luksuznih domova.

Država je sada zabranila pristup ovim internet stranicama koje su izazvale revolt među stanovništvom koje u većini teško živi..

Među fotografijama su se mogli videti „ferari”, „maserati”, luksuzni satovi, skupi stanovi u elitnom delu Teherana i ostali aksesoari koji oslikavaju život na visokoj nozi.

Na Instagram profilu ove grupe piše da je "stranica trenutno zamrznuta zbog prevelikog lažnog publiciteta”. Iran je prošlog meseca kaznio zatvorom sedam mladih Iranaca koji su na Jutjubu postavili snimak na kom igraju uz pesmu „Happy“ Farela Vilijamsa. Razlog tome je zakon po kom se ograničava korišćenje društvenih mreža i interneta u toj zemlji.

(Telegraf.rs / Izvor: businessinsider.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA