IAKO JE MUSLIMAN: Telo prve žrtve ebole u Nemačkoj mora biti spaljeno!

Telo Mohameda A. će do krematorijuma biti dopremljen u specijalnom kovčegu, a preminuli će biti dezinfikovan i uvijen u specijalnu, nepropustivu foliju, navode mediji, ukazujući da nije realno da sahrana preminulog bude u skladu sa islamskom tradicijom, koja predviđa sahranu na dan smrti

  • 2

Lekar Mohamed A, preminuo na klinici u Lajpcigu kao prva žrtva ebole u Nemačkoj, mora biti sahranjen prema zakonu Saksonije, koji u konkretnom slučaju predviđa spaljivanje sterilno upakovanog tela, što je problem, pošto je reč o muslimanu, javljaju danas nemački mediji.

I referentni Institut Robert Koh zahteva, takođe, da telo, sa smrtonosnim virusom, bude spaljeno, a i iz lajpciške vlade je rečeno da postupak sahrane mora biti prema zahtevima tog instituta, "svejedno da li je reč o muslimanu ili ne" i da "zaštita stanovništva u ovom slučaju ima prednost".

- Ako situacija zahteva da se telo spali, onda je u prvom planu zaštita stanovništva. To je za članove porodice veoma teško. Pepeo, ipak, može da bude pohranjen zemlju da se održi molitva za mrtve - rekao je tabliodu "Bild" predsednik Saveta Ajman Mazijek.

Telo Mohameda A. će do krematorijuma biti dopremljen u specijalnom kovčegu, a preminuli će biti dezinfikovan i uvijen u specijalnu, nepropustivu foliju, navode mediji, ukazujući da nije realno da sahrana preminulog bude u skladu sa islamskom tradicijom, koja predviđa sahranu na dan smrti.

Mohamed A. bio je zaposlen pri Ujedinjenim nacijama kao lekar i zarazio se ebolom dok je radio u Liberiji.

Preminuli lekar, stigao je prošle nedelje u Nemačku i treći je oboleli od ebole koji se lečio u toj zemlji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dosla je istina nestalo je lazi

    14. oktobar 2014 | 19:19

    Nema smetnje da se spali ako moze ugroziti druge ljude i njihove zivote ,jer islam nikome ne otezava

  • ĆupričaninSWE

    17. oktobar 2014 | 07:23

    Haram :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA